Miriši na jesen

Sezona je jabuka, a ove ćete pogačice obožavati

Slatke pogačice s jabukama i sirom gotove su za tren.
Lifestyle / Hrana | 11. 10. 2021. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: Darko Debić  / Slatke jesenske pogačice s jabukama i sirom

Kad cijela kuća zamiriši na jesen, idealno za kišni dan. Nekoliko namirnica koje obično imamo doma i vrlo jednostavna priprema. Nemoj zaboraviti odmah uključiti pećnicu, pogačice su brzo spremne za pečenje.

Slatke pogačice s jabukama i sirom gotove su za tren, a od navedenih sastojaka možeš pripremiti 10 - 12 komada, piše missgastro. 

Sastojci:

Za pogačice

200 g svježeg kravljeg sira

1 dl ulja ili rastopljenog maslaca sobne temperature

50 g kristal šećera

1 vanili šećer

ribana korica četvrtine limuna

1 prašak za pecivo

200 g glatkog brašna + 1 jušna žlica brašna po potrebi

3 srednje velike jabuke

Za posip

1 jušna žlica kristal šećera cimet u prahu

Priprema:

Uključiti pećnicu na 180 °C s ventilatorom ili 195 °C bez ventilatora. Sir staviti u veću zdjelu, dodati ulje ili maslac, šećere, koricu limuna i promiješati kuhačom ili pjenjačom kako bi se sve sjedinilo.

Prosijati u zdjelu brašno i prašak za pecivo, ako je sir imao dosta tekućine dodati i 1 žlicu brašna. Sve promiješati kuhačom u kompaktnu masu. Jabuke oprati, oguliti i narezati na krupne kocke.

Staviti ih u zdjelu i rukama pomiješati s tijestom, nije potrebno mijesiti, samo ih pravilno rasporediti da kasnije svaka pogačica ima podjednako kockica jabuka, tijesto se lijepi za ruke, to je u redu. Oblikovati pogačice, 10 - 12 komada, stavljati na pleh obložen papirom za pečenje.

Peći 20 - 25 minuta. Dvije tri minute nakon vađenja iz pećnice posipati (ili pažljivo uvaljati) pogačice mješavinom šećera i cimeta.

Kopirati
Drag cursor here to close