Osvježavajuće

Savršena slastica za ljetne dane - Mojito torta

Osvježavajući mojito cheesecake u kojoj će uživati čak i oni koji nisu ljubitelji kolača
Lifestyle / Hrana | 06. 07. 2020. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvuči gotovo nevjerojatno da je moguće napraviti tortu od mojita i sira, ali mojito cheesecake se pokazao kao pun pogodak, a recept je na instagram profilu podijelila Bojana Matek, prenosi Diva.hr.

Naizgled nespojiva kombinacija ova dva glavna sastojka bit će savršena za proslave u vrijeme ljetnih vrućih temperatura. Recept prenosimo u nastavku!

Sastojci

Podloga

    450 gr Digestive keksa
    180 gr maslaca
    3-4 žlice mlijeka
    2 žlice svijetlo smeđeg šećera

Krema

    500 gr svježeg sira
    500 gr mascarpone sira
    2 žlice šećera u prahu
    1 dl slatkog vrhnja
    15 listova želatine
    3 limete
    šaka listova svježe mente
    180 gr kristal šećera
    1 dl vode
    6 žlica bijelog Bacardi ruma

Za ukrašavanje

    250 ml slatkog vrhnja
    1 šlag fix
    1 vanilin šećer
    1 limeta
    listići mente
    slamčice

Priprema

Kekse usitniti u multipraktiku ili u vrećici s valjkom za tijesto. Dodati otopljeni maslac, mlijeko, šećer te smjesu utisnuti u kalup ili na pladanj na koji smo stavili obruč za torte. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

U tavu stavite vodu, šećer te zagrijte vodu do vrenja miješajući dok se šećer ne otopi. Kuhajte još 2-3 minute te isključite štednjak.

Naribajte koru limete, iscijedite njihov sok te uz listove mente i Bacardi dodajte u zašećerenu vodu. Promiješajte i pustite 10-15 min da se otpuste svi okusi.

Mikserom izmiješajte sir i mascarpone, šećer u prahu, slatko vrhnje, te malo pomalo i dalje miksajući dodavajte procijeđeni sirup. Listiće želatine namočite te potom lagano zagrijavajte u tavi. U istopljenu želatinu dodajte 3 žlice kreme od sira te zatim sve skupa umiješajte u kremu. Kremu rasporedite preko keksa i na nekoliko sati, a može i preko noći, stavite u hladnjak. Zatim ju ukrasite tučenim vrhnjem koje ste istukli sa šlag fixom i vanilin šećerom, te polovicama limete, listićima mente i slamčicama.

Kopirati
Drag cursor here to close