13.000 palačinaka

Sarajevo želi oboriti Guinnessov rekord u serviranju palačinki

U obaranju Guinnesovog rekorda u serviranju 13.000 palačinaka sudjeluje 100 ljudi
Lifestyle / Hrana | 29. 09. 2018. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obaranje Guinnessovog rekorda u serviranju 13.000 palačinaka bit će organizirano 26. listopada na platou Skenderije u Sarajevu.

Partneri u ovom projektu su Udruženja kuhara BiH i Klub ljubitelja palačinaka.

''Imamo u planu da 26. listopada oborimo Guinnessov rekord - najveće serviranje palačinaka. Dosadašnji rekord je 12.716 komada, a naša namjera je da oborimo rekord sa 13.000 palačinaka - kazao je Feni predsjednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić.

Što se tiče same organizacije, pripreme i obaranja rekorda, kako je kazao, planirano je sudjelovanje 100 kuhara i učenika iz ugostiteljskih škola, jer se radi o veoma zahtjevnom projektu.

''Da bi oborili rekord moramo osam sati neprestano raditi, odnosno u roku od osam sati neprestanog pravljenja palačinaka oboriti taj rekord. Tako da ćemo morati imati duple ekipe koje će smjenjivati svakih sat vremena na pravljenu palačinaka. Morat ćemo imati ekipu koja će da priprema palačinke, ekipu koja će pripremati masu, ekipu koja će da raznosi tu masu do kuhara koji to pripremaju i ekipu koja će gotove palačinke nositi na jedno mjesto gdje će biti brojanje'', pojasnio je Hodžić.

Pored 100 ljudi koji sudjeluje u ukupnom procesu, Hodžić je kazao kako će biti angažirano i 16 sudija koji će obavljati monitoring da bi ispunili sve uvjete Guinnessa koji su postavljeni kako bi se valorizovao rekord od 13.000 komada palačinaka.

Obaranje Guinnessovog rekorda u serviranju 13.000 palačinaka bit će organizirano u sklopu 40. Međunarodnog sajma turizma, ugostiteljstva i turističke berze, kojeg priređuje Kantonalno javno poduzeće "Skenderija" od 24. do 26. listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close