Prilika za ljubitelje francuske kuhinje

Restorani iz Mostara i Širokog Brijega sudjeluju u manifestaciji ''Okus Francuske''

Okus Francuske je javni događaj i predstavlja priliku za sve stanovnike Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Tuzle i Širokog Brijega da posjete odabrane restorane i upoznaju se s francuskim jelovnicima pripremljenim samo za tu priliku.
Lifestyle / Hrana | 04. 03. 2019. u 17:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trinaest restorana iz BiH odabrano je da 21. ožujka organizacijom večera sudjeluju u manifestaciji ''Okus Francuske'' koja širom svijeta slavi francusko kulinarstvo.

Veleposlanik Francuske u BiH Guillaume Rousson najavio je u ponedjeljak u Sarajevu da će glavni kuhari tih restorana osmisliti vlastite jelovnike inspirirane francuskom gastronomijom, uz dodatak određenih specifičnosti lokalnih gastronomija.

''Francuska gastronomija je prije nekoliko godina priznata kao dio UNESCO nematerijalne svijetske baštine i ove godine oko 3.000 restorana širom svijeta sudjeluje u kulinarskoj menifestaciji 'Okus Francuske','' pojasnio je Rousson.

Video: Trinaest restorana iz BiH sudjeluje u manifestaciji 

Okus Francuske je javni događaj i predstavlja priliku za sve stanovnike Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Tuzle i Širokog Brijega da posjete odabrane restorane, različitih vrsta i cijena, i upoznaju se s francuskim jelovnicima pripremljenim samo za tu priliku.

Restorani koji su odabrani su Druga Kuća, Plava Prizma - Hotel Radon, Mrvica Cafe Pekara, Restaurant 1984 - Ibis Styles, The Fusion - Swissotel, Brasserie - Novotel Bristol, 180° restaurant - Tarčin Forest Resort (Sarajevo), Romanca (Mostar), Monogram (Banja Luka), MamaMia, Little Italy (Tuzla), te Domano - Hotel Park (Široki Brijeg).

Cilj manifestacije ''Okus Francuske'' je slavljenje francuskog kulinarstva, njegovog umijeća i vrijednosti: zajedništva, uživanja i uvažavanja kvalitete namirnica.

Kopirati
Drag cursor here to close