Spas za višak kruha

Recept za pohance koji mirišu poput najfinijih kolača

Osim što je opojno mirisan i nezamjenjiv u mnogim slasticama (i kuhanom vinu), cimet je i ljekovit.
Lifestyle / Hrana | 02. 11. 2020. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najjednostavnijih, možda i najčešćih načina za ''recikliranje'' starog kruha jest pohanje. Kad se umoči u finu smjesu od jaja i mlijeka, stari kruh doživljava potpunu metamorfozu i postaje zalogaj koji ne želimo prestati jesti, postaje prava sočna poslastica.

Sigurno ste se dosad kroz život najeli pohanog kruha, samog ili sa sirom i šunkom, a jeste li ga probali u slatkoj varijanti? Ako niste, vrijeme je, jer ovo je recept za sočni slatki pohani kruh koji tako divno miriše na cimet i vaniliju, piše Punkufer.

Osim što je opojno mirisan i nezamjenjiv u mnogim slasticama (i kuhanom vinu), cimet je i ljekovit. Točnije, cimet je jedan od 5 moćnih začina koje trebate uključiti u doručak, pa zašto to ne biste napravili već sutra?

Sastojci:

6-8 šnita kruha (staroga barem dva dana)
2-3 jaja
250 ml mlijeka
1 žlica smeđeg šećera
½ žličice cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije
ribana limunova korica
prstohvat soli
75 g maslaca

Za posipanje:

šećer u prahu
cimet

Priprema:

1. U zdjelu razbijte jaja, dobro ih izmutite pjenjačom, potom dodajte sol, šećer, cimet, vaniliju i ribanu limunovu koricu pa kratko izmutite.

2. Dodajte mlijeko te sve dobro izmiješajte.

3. U tako pripremljenoj smjesi namočite kruh.

4. U široj zagrijanoj tavi otopite maslac pa na srednje jakoj vatri ispržite kruh (pržite ga po 2-3 minute sa svake strane).

5. Isprženi kruh stavite na pladanj koji ste prekrili papirnatim ubrusima (kako bi upili višak masnoće). Nakon nekoliko minuta odstranite papir pa pohani kruh obilato pospite šećerom u prahu i po želji dodajte još malo cimeta.

6. Poslužite toplo za doručak.

Kopirati
Drag cursor here to close