Isprobaj recept

Recept za neobični umak od rajčice i votke - odlično uz tjesteninu

Dodatak votke zapravo sasvim mijenja doživljaj ovog poznatog jela, ali u pozitivnom smjeru.
Lifestyle / Hrana | 16. 06. 2020. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tjestenina s umakom od rajčice dobiva sasvim neki novi okus uz jedan dodatak. Dok će se Talijani odlučiti za crno vino, drugi tijekom kuhanja ovog umaka najradije uključuju votku. Ovo je jednostavan recept začinjen umak s rajčicom i  votkom koji je postao vrlo popularan.

Dodatak votke zapravo sasvim mijenja doživljaj ovog poznatog jela, ali u pozitivnom smjeru. Ako se odlučiš za ovu inačicu u svom zalogaju ponajprije ćeš doživjeti pomalo ljutkasto iskustvo, a zatim ćeš iskusiti bogatstvo okusa biljnih nota kakve vjerojatno ne bi nikada očekivala.

Dok će velike količine alkohola 'zarobiti'' i preuzeti okuse jela, male količine imaju suprotan učinak – mogu upravo pojačati aromu hrane. Male količine votke, osim toga, zapravo će otključati okuse koje se skrivaju u rajčici.

Votka uistinu mijenja okus ovog umaka, a ako želiš isprobati u kojem smjeru će te odvesti tjestenina s ljutim umakom od rajčica isprobaj recept.

Sve što ti treba:

1 luk

sol

papar

ljuta papričica 

origano

maslinovo ulje

četiri češnje češnjaka

1 tuba koncentrata rajčice

1/3 čaše votke 

1 čaša vrhnja za kuhanje

parmezan po izboru 

sjeckani svježi peršin

Priprema: 1.

U tavi poprži sjeckani luk, sol, papar, ljutu papričicu i origano kako bi začini otpustili okus. Dodaj češnjak i koncentrat rajčice, a smjesu pirjaj nekoliko minuta. Dodaj votku te smjesu pirjaj dok alkohol ne ispari. Zatim u smjesu ubaci vrhnje za kuhanje, promiješaj da se smjesa sjedini a zatim prokuhaj nekoliko minuta (u ovom koraku možeš izbaciti češnjak). Umaku dodaj tjesteninu po izboru koju si prethodno skuhala.  Po želji dodaj parmezan, a jelo ukrasi svježe sjeckanim peršinom, prenosi miss7.

Kopirati
Drag cursor here to close