Tacosi

Recept za brzi ručak

Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta dok se piletina ne karamelizira i lijepo zapeče.
Lifestyle / Hrana | 05. 02. 2021. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelji meksičke kuhinje sigurno znaju što su to tacosi. Male pšenične ili kukuruzne tortilje punjene mesnim ili povrtnim nadjevom mnogima su omiljeno jelo. Postoje uistinu raznovrsne varijante punjenja, a u u tekstu ispod pročitajte recept za jedno od najjednostavnijih, s ukusnom mariniranom piletinom i grahom.

Sastojci:

- 1 kg pilećih prsa
- 20 dag kuhanog crvenog graha (može i iz konzerve)
- male tortilje

Za marinadu:

- 2 žličice ljute paprike
- 2 žličice češnjaka u prahu
- 1 žličica senfa
- 4 dl kečapa
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žlice šećera
- 1 žličica soli
- ½ žlice mljevenog papra

Priprema:

1. Prvo napravite marinadu tako što ćete sve sastojke dobro pomiješati u jednoj većoj posudi. Pripremite protvan ili zdjelu u kojoj ćete peći piletinu i premažite je s malo masnoće. Piletinu operite i malo po površini zarežite nožem na nekoliko mjesta kako bi se kasnije marinada bolje upila.

2. Piletinu sada stavite u posudu s marinadom i rukama je dobro premažite. Potom je prebacite u protvan ili zdjelu za pečenje i ostatak marinade iz zdjele špatulom prebacite na piletinu.

3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta dok se piletina ne karamelizira i lijepo zapeče. Kada je gotova, vilicama je rastrgajte na ''rezance'' ili manje komadiće. Dodajte kuhani grah i promiješajte. Ostatke marinade od pečenja ne bacajte, nego sastružite u piletinu i sve dobro promiješajte kako bi bilo "saftnije".

4. Uzmite tortilju, napunite je s dvije žlice nadjeva i poslužite uz neki umak po želji. Dobro će se slagati i s najobičnijim kiselim vrhnjem, koje pak možete obogatiti nekim začinom poput sjeckanog peršina ili malo kopra, piše zadovoljna.hr.

Savjet: Ako ne volite grah, možete iskoristiti grašak ili kukuruz. Također možete kombinirati sve navedeno po želji.

Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close