Gurmanski spektakl

Nešto se kuha u Marića Gaju: Raštikijada stiže i ove godine!

Raštikijada je prilika da se na jednom mjestu okupe svi ljubitelji ovog skoro zaboravljenoga jela te da se razmjene najbolji recepti i iskustva
Lifestyle / Hrana | 05. 10. 2018. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ove godine organizira se jedinstvena manifestacija u Hercegovini, 7. 'Raštikijada', u subotu, 3. studenog na Agroturizmu Marića Gaj u Grudama od 15 sati.

Naime, osnova je natjecanje u kuhanju jela od raštike i promocija istih. Natjecanje se odvija u dvije kategorije, prva je tradicionalna hercegovačka raštika koja se kuha s mesom (suhim ili svježim). Druga kategorija su inovativna jela. Od raštike se mogu raditi, navode organizatori, predjela, glavna jela, napitci i deserti. U drugoj kategoriji su također uključena i internacionalna jela od raštike koja se u svakoj regiji ili državi priprema na poseban način.

Raštikijada je prilika da se na jednom mjestu okupe svi ljubitelji ovog skoro zaboravljenoga jela te da se razmjene najbolji recepti i iskustva. Uz natjecanje pokušava se prikazati bogata kultura Hercegovine kroz nastup kulturno umjetničkih društava i gangaša, a nakon službenog dijela za sve posjetitelje osigurana je odlična zabava uz tamburaše.

''Prošlogodišnji pobjednici HKUD Hercegovac brane titulu prvaka svijeta u kuhanju tradicionalne hercegovačke raštike u jakoj međunarodnoj konkurenciji. U kategoriji inovativna jela od raštike ekipa ZIMBRA brani naslov prvaka svijeta i okolnih sela dok im za petama pušu snažne ekipe kao što su Njemačka ekipa Oldenburg ili Agroturizam Konavle'', priopćili su organizatori.

Foto: PR / Raštikijada 2017.

Kao i svake godine do sada, nagrađuje se i najšarmantnija ekipa. Pored toga organizatori nagrađuju i ekipu s najboljim štandom, a navedenu nagradu zaslužit će ekipa koja se bude isticala uređenjem, prezentacijom i gastro ponudom na svom štandu.

Za posjetitelje koji žele kušati raštiku, uživati u domaćim vinima i rakijama te dobro se zabaviti uz tamburaše uz kupnju promo čaše od 20 KM osiguran je ulaz i sve navedeno, navode u priopćenju.

Ukoliko se želite okušati kao vrsni kuhar ovog hercegovačkog jela, prijaviti se možete na poveznici.

Kopirati
Drag cursor here to close