'Ajmo na fuka

Radionica o pripremi domaće kave u Mostaru

Posjetiteljima će prirediti nezaboravno iskustvo spravljanja ovog tradicijskog napitka. Uz Jasminovu pomoć, na prvoj od tri zasebne radionice kave, moći će se naučiti kako pripraviti jedan od najomiljenijih napitaka na svijetu.
Lifestyle / Hrana | 23. 08. 2018. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je na svjetskoj turističkoj mapi prepoznat po svojoj gostoljubivosti. Upravo zahvaljujući vrijednim pojedincima, ta se činjenica potvrđuje godinama. Jedan od njih je i Jasmin Elezović, vlasnik objekta u srcu staroga grada - Café de Alma, koji radi na očuvanju autohtonog načina pripreme kave. Svoje znanje i iskustvo prenijet će turistima na radionici u subotu, 25.8.2018. od 18 sati.

Posjetiteljima će prirediti nezaboravno iskustvo spravljanja ovog tradicijskog napitka. Uz Jasminovu pomoć, na prvoj od tri zasebne radionice kave, moći će se naučiti kako pripraviti jedan od najomiljenijih napitaka na svijetu.  - Radionica o pripremi domaće kave u Mostaru

Foto: PR / 


U teorijskom dijelu Jasmin će podijeliti svoje znanje o kavi (od uzgoja, povijesnih činjenica, vrsta kave, prženja i kuhanja...), a u praktičnom dijelu radionice posjetitelji će sami spravljati i pakirati kavu sebi na dar.

Radionica o pripremi domaće kave pod nazivom „Od sirovog zrna do šalice na stolu“ održava se u sklopu projekta „Sunčana strana FBIH“ sufinanciranog od Federalnog ministarstva okoliša i turizma i besplatna je za sve turiste Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close