Put oko svijeta za 80 minuta

Opojni mirisi svjetske hrane omamili Mostarce

Učenici su građanima Mostara predstavili svoje zemlje, hranu, tradicije i kulture
Lifestyle / Hrana | 23. 09. 2018. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opojni mirisi egzotičnih kuhinja danas su omamili Mostarce i Mostarke koji su prolazili Španjolskim trgom.

FOTO: Bljesak.info / Brojni sugrađani došli su uživati u okusima svjetske gastronomije

Naime, Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) obilježava dan UWC pokreta. Tim povodom učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru već tradicionalno su organizirali događaj za širu javnost pod nazivom “Put oko svijeta za 80 minuta”. 

FOTO: Bljesak.info / A naši sugrađani su također imali priliku i vidjeti tradicionalne nošnje 

Učenici su građanima Mostara predstavili svoje zemlje, tradicije i kulture, a svi posjetitelji ovog veselog događaja imali su priliku da barem jednim dijelom upoznaju 70 zemalja svijeta, saznaju nešto više o svjetskim tradicijama i uživaju u ukusnim jelima i tradicionalnim plesovima i glazbi.

FOTO: Bljesak.info / Svoju tradicionalnu kuhinju predstavila je i Somalija

Inače, u sklopu obilježavanja dana UWC pokreta kao i Međunarodnog dana mira, učenici Koledža organiziraju i “Eye contact experiment” u 19 sati ispred zgrade Gimnazije Mostar, navedeno je u ranije priopćenju iz UWC-a Mostar.

Sam eksperiment je globalni događaj koji se održava širom svijeta, te demonstrira moć ljudskog kontakta, a po prvi put se održava i u  Mostaru.

FOTO: Bljesak.info / Mogla se isprobati i kuhinja Taivana

Podsjetimo, Dan Koledža ujedinjenog svijeta se ove godine obilježava u 17 zemalja svijeta, a sam pokret je osnovan 1962. prema zamisli njemačkog pedagoga Kurta Hahna. UWC Mostar je jedan od 17 koledža na svijetu i jedini na području Balkana. Koledž u Mostaru je jedinstven i po svojoj misiji doprinosa razvoju post-konfliktnog društva, a dvogodišnji obrazovni program uključuje brojne vannastavne aktivnosti i projekte u saradnji sa organizacijama i instutucijama grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close