Sarajevski Kiseljak

Podržite imunitet dovoljnim unosom prirodne mineralne vode

Odgovarajuća hidratacija je ključna za normalno odvijanje tjelesnih procesa, pa tako i imuniteta.
Lifestyle / Hrana | 03. 12. 2020. u 10:19 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Podržite imunitet dovoljnim unosom prirodne mineralne vode

Korona kriza nas je u potpunosti fokusirala na teme zdravlja, naročito imuniteta. Slušajući svakodnevno o istraživanjima koja se provode širom svijeta, možemo zaključiti da čovjekov imuni sustav krije brojne tajne koje nije tako lako otkriti...

I dok se možemo naći u situaciji da nas obuzmu strah, strepnja, neizvjesnost i osjećaj da nemamo kontrolu nad onime što se događa, dobro je zastati i vratiti se osnovama, koje smo možda u čitavoj šumi informacija, jednostavno zaboravili.

Voda je izvor života i temelj zdravlja 

Odgovarajuća hidratacija je ključna za normalno odvijanje tjelesnih procesa, pa tako i imuniteta. Pravilna funkcija imunog sustava ovisi o hranjivim tvarima u našem krvotoku, čiju osnovu čini upravo voda.

Ako nema dovoljno vode, nije moguće ni normalno transportirati hranjive tvari do organa, niti odstranjivati iz organizma otpadne spojeve nastale procesom detoksikacije. 

Mnogi nisu svjesni da već blaga dehidracija može smanjiti tjelesne i kognitivne sposobnosti, te imati negativan utjecaj na raspoloženje.

Danas, u svjetlu globalne pandemije koja nas sve zaokuplja, znanstvenici upućuju i na to da je nedovoljna hidratacija, u tjednima prije same infekcije, mogući faktor rizika za najteže ishode bolesti korona virusa covid-19*

Dakle, organizmu je potrebno osigurati dovoljno vode svaki dan, što je i preduvjet normalnog psiho-fizičkog stanja. Sva voda za piće mora biti zdravstveno ispravna, a odabirom prirodne mineralne vode, dobivate vodu jedinstvenog mineralnog sastava i prirodne čistoće iz poznatog izvora.

Takav je i Sarajevski kiseljak.

Voda prirodno obogaćena mineralima - hidratacija s benefitom

Izvorišta su od davnina bila posebna mjesta, na kojima su se ljudi okupljali i koristili blagotvornost mineralne vode za zdravlje.

Kiseljak je tako, kroz svoju povijest, nadaleko bio poznat po iznimnoj vodi, začuđujuće povoljnog djelovanja, koja je izbijala iz zemlje stvarajući visoki vodoskok. 

Uz prirodan sadržaj mjehurića CO2 na izvoru, učinak Sarajevskog kiseljaka određen je njegovim mineralnim sastavom. 

Probijanjem kroz staro eruptivno stijenje i brojne slojeve tla, Sarajevski kiseljak je prirodno obogaćen mineralima, među kojima nalazimo kalcij, natrij, magnezij, kalij, klorid, mikroelemente, te sulfate i hidrogenkarbonate.

Takva voda, koja uključuje čitav niz otopljenih minerala, neophodnih organizmu, može biti osobito značajna svima s povećanim potrebama, tjelesno aktivnima, kao i onima koji rade pod zaštitnim odijelima i pojačano se znoje.

Posebna je zanimljivost da Sarajevski kiseljak u jednoj litri sadrži 30% preporučenog dnevnog unosa kalcija.

Biti u formi i spremni za izazove

Usvajanje zdravih životnih navika najbolji je put za dobro zdravlje i jak imuni sustav. Pravilna prehrana je posebno važna, a ona, osim hrane, uključuje i sve ono što tijekom dana popijemo.

Voda bi trebala biti prvi odabir za hidrataciju i dnevno je, za one koji žive sjedilačkim načinom života, poželjno popiti 6-8 čaša vode, dok se fizički aktivnima potrebe povećavaju. 

Nedovoljna hidratacija može pridonijeti umoru, glavoboljama, smanjenoj koncentraciji, probavnim i drugim smetnjama, kao i povećanom nivou hormona stresa.

Budući da je prilagodba uvjetima trenutne pandemije sama po sebi stresna, važno je ne zaboraviti piti dovoljno vode svaki dan.

Uz Sarajevski kiseljak prirodna hidratacija donosi i bogatstvo minerala. Neka i u novoj svakodnevici Sarajevski kiseljak (p)ostane tajna vitalnosti.

*Stookey JD, Allu PKR, Chabas D, Pearce D, Lang F. Hypotheses about sub-optimal hydration in the weeks before coronavirus disease (COVID-19) as a risk factor for dying from COVID-19. Med Hypotheses. 2020;144:110237. doi:10.1016/j.mehy.2020.110237

Kopirati
Drag cursor here to close