Gastro show Tuzla

Počela izrada najveće tepsije na svijetu za burek

Tepsija će biti promjera šest metara i biće izrađena od lima debljine jedan milimetar, dok je težina tepsije preko 100 kg.
Lifestyle / Hrana | 02. 10. 2017. u 18:26 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika manifestacija Gastro Show biće održana u Tuzli 14. listopada 2017. godine. U sklopu iste, koju organizira Kreativa Marketing i kompanija Lović & CO, planirano je da se napravi najveći burek na svijetu.

Kako kažu u lukavačkoj kompaniji Lović & CO, bez razmišljanja su pristali sudjelovati u ovom projektu. Njihov zadatak biće izrada velike tepsije za najveći burek na svijetu. "Tepsija će biti promjera šest metara i biće izrađena od lima debljine jedan milimetar, dok je težina tepsije preko 100 kg, pišu tuzlanski mediji.

Sastoji se iz 21 segmenta i biće montirana na Trgu Slobode. Izrada tepsije počinje danas i trajat će dva do tri dana", izjavio je Edis Lović. Gastro Show će pored svega navedenog biti po mnogo čemu zanimljiv. Pored bureka za koji je zadužen restoran Saranda, praviće se i najveća porcija ćevapa, tzv. "hiljadarka" koja će se napraviti uz pomoć mesne industrije Semić i Mlina Nezić.

Ćevape će praviti ćevabdžinica Limenka, dok će lepinu praviti pekara Hukić. Čast da burek "pokajmači" pripala je treneru svih trenera, gospodinu Ćiri Blaževiću. Sam Tuzla Gastro Show će obilovati bogatim zabavnim programom što je uz sve navedeno dovoljan razlog da se 14. listopada pojavite na Trgu slobode.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close