Zasitno i tako fino

Pet ideja za ručak na poslu uz koje ćete zaboraviti na dostavu

Hrana je nužna kako bismo mogli obavljati svoje zadatke, no nije svejedno koju hranu unosimo u svoj organizam.
Lifestyle / Hrana | 30. 01. 2020. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naše radno mjesto je ujedno i mjesto na kojem provodimo većinu svojih dana, a s obzirom na to da se kultura rada promijenila u posljednjih nekoliko desetljeća, tih osam ili više sati dnevno uglavnom provodimo u sjedećem položaju ili s minimalno kretanja.

No, nije se promijenila naša potreba za hranom punom hranjivih tvari na radnom mjestu. Ona je nužna kako bismo mogli obavljati svoje zadatke, no nije svejedno koju hranu unosimo u svoj organizam.

1. Domaća granola

Kako kupovna granola/müsli sadrži velike količine masti i šećera, napravite svoju večer ranije ili pak tijekom vikenda za čitav nadolazeći tjedan. Vrlo se lako može ponijeti na posao u jednoj zdjelici, a uz to vam treba samo jogurt ili mlijeko.

Sastojci: zobene pahuljice, kakao, rogač, sjeckani bademi i orasi, sezam, kokos mrvice, med/stevia, kokosovo ulje, tučeni bjelanjak, prstohvat soli, začini (cimet, đumbir, vanilija...)

Priprema: Sve zajedno pomiješati i staviti u lim na papir za pečenje u zagrijanu pećnicu na 150 °C oko 20 min. U ohlađenu smjesu možete ubaciti sušeno voće po želji, a idealne su suhe brusnice, goji bobice i sl. Pospremiti i držati u staklenoj posudi. Poslužiti uz grčki jogurt ili mlijeko po izboru

2. Smoothie s voćem i zobenim pahuljicama

Smoothie je jedan od najlakših načina pripreme zdravog obroka koji se može popiti prije odlaska na posao ili pak ponijeti sa sobom u bočici.

Priprema: U blender staviti sezonsko ili smrznuto voće, žlicu zobenih pahuljica, žlicu lanenih sjemenki ili chia sjemenki, 1 probiotik/kefir, vodu po potrebi, začiniti prema odabiru cimetom, đumbirom u prahu ili vanilijom bourbon. I to je to.

3. Punozrnati sendvič i voće

Ako više volite posegnuti za zdravim ugljikohidratima u obliku sendviča, u pekari možete kupiti graham ili punozrnato pecivo ili pak od kuće ponijeti dvije šnite proteinskog kruha (koji se može naći u gotovo svakoj trgovini na odjelu sa zdravim namirnicama). Uzmite posni ili zrnati sir te u njega umiješajte lanene ili suncokretove sjemenke. Uz to pojedite i voće po izboru.

4. Miješana salata

Kao što smo ranije spomenuli, proteini nas dugo drže sitima i daju nam energiju, a salatu koja će biti mnogo jeftinija od onih koje nude neke pekare i koja će nuditi savršen omjer proteina, vitamina, masti i vlakna, možete vrlo jednostavno napraviti i sami.

Umiješajte salatu po izboru (matovilac, radič, ledenka...), dodajte pola avokada, malo piletine, jednu rajčicu i jedno kuhano jaje. U posebnoj zdjelici promiješajte limunov sok, sol, papar, senf, ulje i malo jogurta te ih spremite u zasebnu staklenku. Začine dodajte salati u vrijeme ručka.

5. Tortilja s piletinom i povrćem

Ako ste ljubitelj meksičke hrane, možete posegnuti i za tortiljama, i to u mnogo zdravijoj verziji od one kakva se nudi u restoranima ili na fast food štandovima.

Odaberite integralnu tortilju, premažite je svježim sirom, dodajte pečenu puretinu i povrće po izboru. Zamotajte je i ponesite na posao, piše Zadovoljna.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close