Mljac

Pečene paprike na 5 načina

Koja vam se kombinacija najviše sviđa i koju ćete prvu isprobati? Nama je sve odlično!
Lifestyle / Hrana | 09. 10. 2020. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nema tog rujna i lisopada koji naveliko ne mirišu po pečenim paprikama, i to onim divnim, mesnatim, crvenim rogama od kojih pečemo ajvar i koje spremamo u zamrzivač, za salatu tijekom hladnih zimskih dana.

Da, upravo su pečene paprike na našim prostorima već generacijama omiljena salata, i to već dobro znamo, no jeste li znali da se pečene paprike kao glavni sastojak mogu naći i u mnogim drugim kombinacijama jela.

Juha od pečenih paprika

Ispecite paprike, ogulite ih, očistite od sjemenki i stavite u visoku posudu, dodajte im 5-6 sušenih rajčica u ulju koje ste malo isprijali na luku i ulju, 1 protisnuti režanj češnjaka, sol, papar, malo maslinovog ulja pa sve zalijte s 500 ml temeljca i usitnite u gustu kremu uz pomoć štapnog miksera. Prokuhajte oko 5 minuta i poslužite uz kockice prepečenog kruha.

Pohane pečene paprike

Očišćene pečene paprike napunite sirom (možete slanim tipa Salakis ili dobro topivim poput goude, tilzita ili edamera, možete dodati i krišku suhog mesa (pršut, suha vratina, slanina), potom paprike uvaljajte u krušne mrvice pa u jaja i još jednom u krušne mrvice i pržite u jako zagrijanom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju, piše Brzoifino.hr

Namaz od pečenih paprika i Salakisa

Očišćene pečene paprike stavite u blender, dodajte maslinovo ulje, kockice Salakisa, malo origana, protisnuti režanj češnjaka i samo malo soli pa sve zajedno miksajte u blenderu. Dobit ćete fini aromatični namaz koji možete mazati na kruh, prepečeni tost, možete ga jesti s tortiljama ili u njega umakati grissine. Namaz možete staviti u staklenku i čuvati u hladnjaku do 7 dana.

Pečene paprike sa slanim sirom

Klasičnoj salati od pečenih paprika, u koju ste dodali sitno sjeckani češnjak i maslinovo ulje, dodajte na kockice narezani sir Salakis, majčinu dušicu ili origano i dobro izmiješajte. Poslužite kao hladno predjelo uz tostirani kruh ili prilog uz pečenu piletinu.

Omlet s pečenim paprikama

Na zagrijanom ulju ispirjajte luk narezan na tanke listiće, dodajte protisnuti režanj češnjaka pa dodajte pečenu papriku izrezanu na komadiće, pirjajte par minuta pa zalijte umućenim jajima. Posolite, popaprite i pecite dok se omlet lijepo ne zapeče. Prije no što omlet preklopite na pola, naribajte sira.

Koja vam se kombinacija najviše sviđa i koju ćete prvu isprobati? Nama je sve odlično!

Kopirati
Drag cursor here to close