Imunološki sustav

Ovo je najbolja prehrana za imunitet

Kako bi poradili na svom imunološkom sustavu u organizam trebate unositi magnezij, lecitin, matičnu mliječ, vitamin C, vitamin E, jogurt i echinaceu
Lifestyle / Hrana | 18. 10. 2017. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ubrzani ritam života donosi velike napore za organizam, a kako se vrijeme za kvalitetan obrok smanjuje, tako i pada imunitet. No, srećom postoje namirnice koje su idealne za jačanje imuniteta.

Najbolje bi bilo hraniti se više puta kroz dan, manjim obrocima, ali u sve to je važno uvrstiti dobar izbor namirnica. Najbolje je konzumirati namirnice koje su svježe i sezonske, posno meso, cjelovite žitarice i ribu koje će tijelu osigurati dovoljnu količinu minerala, nutrijenata i vitamina, prenosi Metro-portal.hr.

Industrijska hrana se proizvodi složenim tehnološkim postupcima koji podrazumijevaju promjene izvorno svježe hrane i brojne modifikacije, piše Zenskisvijet.com.

Različitim aditivima, transportom, izlaganjem sunčevoj svjetlosti i skladištenjem se znatno smanjuje količina minerala i vitamina.

Naš se imunološki sustav hrani mineralima i vitaminima te nas štiti na taj način. Ali može doći i do disbalansa nakon čega slijedi bolest.

Namirnice bogate hranjivim tvarima

Magnezij se nalazi u lisnatom zelenom povrću, bananama, mesu, mlijeku, cjelovitom zrnu, marelicama i kakau.

Vitamin E se nalazi u orasima, kikirikiju, jelima od zobi, biljnim uljima, bademima, cjelovitim žitaricama i smeđoj riži.

Željezo se nalazi u crvenom mesu, puretini, grahu, cikli, sušenom voću, piletini, zelenom povrću i kupinovom vinu.

Vitamin C se nalazi u mandarinama, kiviju, grejpu, grašku, rajčicama, jabukama, narančama, brusnicama, limunu, soku od ananasa, kelju i paprikama.

Lecitin se nalazi u soji, avokadu, grahu, jajima, heljdi, ječmu i grahu.

S obzirom da u hrani koja se danas konzumira postoji sve manje minerala i vitamina potrebno je uzimati i dodatke prehrani!

Kopirati
Drag cursor here to close