Jednostavno

Ovi kolačići idealni su za pravljenje s klincima

Njih je lako raditi – mališani uživaju, a čak ni kuhinja neće biti u kaosu
Lifestyle / Hrana | 21. 12. 2019. u 20:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svaki puta kad pečemo kolačiće s mališanima osjećamo se poput zločeste inspektorice ili učiteljice. ''Ne, ne možeš valjati tijesto na podu! Uh, ovo moramo ponovno! Ups, sob je izgubio glavu! Ahhh, opet si prosipala pola pakiranja brašna!''

Također se bojimo salmonele od sirovih jaja, brašna po cijeloj kuhinji, svađe oko kalupa za tijesto te frustracije koja nastane nakon dvije minute euforije, piše Miss7.

Sve to možemo protjerati iz kuhinje (i naših glava) s pomoću bum-keksa! Bez podloge od brašna. Bez jaja. Bez kalupa za rezanje tijesta. Ali s jako puno zabave i ljubavi! 

Tijesto:  Tijesto je zapravo vrlo jednostavno. Važno je da je to tijesto za kolačiće za djecu, bez jaja i praška za pecivo. Najjednostavnija varijanta je da pomiješaš zajedno sljedeće sastojke: 

  • 250 g mekog maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 pakiranja vanilin šećera
  • 150 g brašna
  • 220 g jestivog škroba

Priprema:  Stavi tijesto na pola sata u hladnjak – i onda može početi zabava! Oblikuj kuglice te ih stavi na lim za pečenje. Dakako, možeš im dodati nasjeckanih badema, oraha, bombončiće, kandirano voće ili komadiće čokolade. Sada je dijete na redu. Može lupati dlanom po tijestu ili ga stiskati koliko god želi.

Još je zabavnije ako pri tome glasno viče: BUUUMMM! Zatim stavi 'keksiće' u pećnicu zagrijanu na 175 stupnjeva te peci dok ne dobiju laganu smeđu boju. Sljedeći dan ih možete bezbrižno jesti, piše Miss7.

Najbolje od svega je da ti kuhinja neće izgledati kao da je bomba pala u nju, a imat ćeš i sve živce. Vrijedi probati!

Više vijesti o receptima i prehrani, pročitajte na poveznici.

Kopirati
Drag cursor here to close