Senzacionalan

Novi Dukatov proizvod kojeg morate probati – gusti jogurt

Kremast, a lagan; bogat ukusom, blag, ali ima stav… Jednom rječju: senzacionalan!
Lifestyle / Hrana | 26. 04. 2021. u 14:57 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široku lepezu kvalitetnih Dukatovih proizvoda obogatila je još jedna mliječna delikatesa – gusti jogurt. Ovaj proizvod nastaje od najkvalitetnijeg mlijeka s domaćih pašnjaka, poštujući domaću recepturu koja osigurava dodatnu punoću ukusa, a novi redizajnirani izgled osigurava veću zaigranost, svježinu i Dukat kvalitetu koju kupci prepoznaju i vole. Izuzetno bogate i kremaste teksture, blago kiselog ukusa ovaj je napitak savršen izbor i kao prilog tradicionalnim specijalitetima i kao kompletan i zdrav međuobrok (posebno ukoliko se upotpuni medom, voćem i orašastim plodovima). Jedno je sigurno - kada ga jednom probate, gusti će jogurt postati namirnica bez koje će biti nezamislivo uživati u tradicionalnim specijalitetima poput musake ili sarmica od zelja, ali i ćevapima i raznim pitama.

Jogurt je generalno jedna od najzdravijih mliječnih namirnica

Jeste li znali da jogurt sadržava gotovo sve hranjive sastojke potrebne Vašem tijelu? Osim što sadrži velike količine kalcija (koji je veoma važan mineral za kosti i zube), sadrži i visoke koncentracije raznih vitamina i minerala kao što su vitamin B, fosfor, magnezij i kalij. Jogurt je također probiotik što znači da obiluje „dobrim bakterijama“ koje u crijevima igraju ključnu ulogu u zaštiti imuniteta, dakle zaštiti zdravlja. Budući da sadrži i proteine, dokazano je da redovna konzumacija jogurta pomaže u regulaciji tjelesne težine. Osim zdravstvene, jogurt ima i važnu gastronomsku ulogu – nezamjenjiva je namirnica brojnih recepata, a zbog svog blagog i neutralnog ukusa sjajno se slaže uz „teža“ jela kojima osigurava svježinu.

Najkvalitetniji proizvodi nastaju od najkvalitetnijeg domaćeg mlijeka

Tajna kvalitete Dukat proizvoda je kombinacija tradicionalne recepture uz moderne iskorake te obrade domaće sirovine tj. mlijeka koje nastaje lokalno - na farmama diljem Bosne i Hercegovine. Svjestan nezamjenjivosti saradnje s lokalnim farmerima, Lactalis BH konstantno ulaže u saradnju i partnerski odnos sa sve većim brojem kooperanata. S ciljem konstantnog unapređenja mljekarske industrije, Mljekara Inmer (koja posluje u sklopu najveće mljekarske kompanije na svijetu, Lactalis grupe) svake godine otkupi preko 40 miliona litara mlijeka s domaćih farmi. Osim putem otkupa, Inmer farmerima osigurava i repromaterijal i zajmove kojima im bitno olakšavaju poslovanje i egzistenciju u veoma kompleksnim pandemijskim uslovima te i dalje insistira na otkupu domaćeg mlijeka bez obzira na povoljniju cijenu koju nude vanjska tržišta. Domaća kvaliteta i visoki Dukatovi standardi obrade ključ su razvoja proizvoda koje kupci prepoznaju i cijene jer znaju – konzumiraju zdravo, ukusno i prirodno.

Kopirati
Drag cursor here to close