Recept

Napravite osvježavajuću salatu s tikvicama i sirom

Skuhajte grašak i pustite ga da se ohladi. Tikvicu ogulite, operite pa zatim po želji na ribežu naribajte na tanke šnite, nožem narežite na trakice ili spiralizatorom pretvorite u "špagete"
Lifestyle / Hrana | 24. 07. 2020. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako se trenutačno pridržavate plana prehrane u kojem nema mjesta za ugljikohidrate ili jednostavno želite uvesti malo promjena u svoj jelovnik, isprobajte brzu i ukusnu ljetnu salatu koju će odobriti gotovo svaka dijeta, piše zadovoljna.hr.

Sastojci:

- 1 zreli avokado
- 1 šalica kuhanog graška
- 1 srednja tikvica
- 1 manji svježi krastavac
- 10 dag feta sira
- pola nara
- malo peršinova lišća
- 3 velike žlice prženih bučinih koštica
- sol, papar, maslinovo ulje i ocat
- jogurt i slatki čili umak za dodatni preljev

Priprema:

1. Skuhajte grašak i pustite ga da se ohladi. Tikvicu ogulite, operite pa zatim po želji na ribežu naribajte na tanke šnite, nožem narežite na trakice ili spiralizatorom pretvorite u "špagete". Isto napravite s krastavcem i avokadom. Izdubite nar i izvadite iz njega sjemenke.

2. Povrće stavite u veću zdjelu, posolite, popaprite, dodajte ulje i ocat pa sve promiješajte. Fetu narežite na male kockice i ubacite u salatu pa opet malo pomiješajte. Nasjeckajte oprano peršinovo lišće i naposljetku salatu posipajte sjeckanim peršinom, narom i bučinim košticama.

3. U posudici pomiješajte nekoliko žlica jogurta i malo slatkog čili umaka, ovisno o tome koliko ljut preljev želite dobiti. Servirajte uz salatu.

Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close