Recept

Napravite kremastu japansku majonezu za 10 minuta

Odlučite li se na pripremu japanske majoneze, pobrinite se da su svi sastojci na sobnoj temperaturi kako se ne bi odvojili nakon miješanja.
Lifestyle / Hrana | 06. 05. 2021. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanska majoneza, koja se često naziva i kewpie prema poznatom proizvođaču, za razliku od zapadnjačke ima više okusa, kremastija je i sadrži nešto manje kiseline.

U pripremi se ne koriste cijela jaja, nego samo žumanjci, kao i blagi rižin ocat koji daje slatku notu, no smije se zamijeniti jabučnim. Ponekad se japanska majoneza može naći i u kombinaciji s pikantnim začinima ili wasabijem.

Odlična je u sendvičima, salatama, uz tempuru ili kao dodatak pohanim jelima. Odlučite li se na pripremu japanske majoneze, pobrinite se da su svi sastojci na sobnoj temperaturi kako se ne bi odvojili nakon miješanja. Također, važno je malo-pomalo dodavati ulje, piše Punkufer.

Sastojci za japansku majonezu:

1 žumanjak
1 žlica rižina octa
1 žličica limunova soka
1/2 žlice senfa
1 žličica šećera
1/4 žličice soli
100 ml biljnog ulja

Priprema:

1. Razbijte jaje u staklenku i zatvorite je pa prebacite u veću posudu s vodom zagrijanom na 60 do 70 °C te ostavite 5 minuta. Zatim pomoću cjedila odvojite žumanjak od bjelanjaka.

2. Žumanjak prebacite u posudu pa dodajte sve sastojke osim ulja. Izmiješajte metlicom pa prebacite u posudu za miksanje.

3. Malo-pomalo dodajte malu količinu ulja kratko miksajući (pulsirajte) sve dok ne dobijete kremastu majonezu.

Kopirati
Drag cursor here to close