Ružičnjak

Najslađi kulinarski show u Mostaru: Osobe s invaliditetom pravile hurmašice

Napravljene hurmašice će biti procijenjene od strane žirija, a nagradit će se ona koja bude najljepša, odnosno oni koji je budu radili bit će pobjednici showa.
Lifestyle / Hrana | 29. 06. 2021. u 11:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulinarski show "Najbolja hurmašica" u kojem su sudjelovali predstavnici triju organizacija osoba s invaliditetom s područja Hercegovačko-neretvanske županije održan je u utorak u prostorijama Udruženja mladih "Ružičnjaka - Los Rosalesa" u Mostaru.

Po riječima predsjednice tog udruženja Jasne Rebac, u današnjem kulinarskom showu sudjeluje ekipe Udruženja "Susret" iz Čitluka, Udruženja Our Kids- Naša djeca te ekipa Udruženja mladih "Ružičnjaka - Los Rosalesa" koje prave tradicionalan kolač u Hercegovini, najslađu hurmašicu.

''Ovaj kulinarski show će pokazati da osobe s invaliditetom, i to mladići i djevojke, članovi spomenutih udruženja, mogu, znaju, samo im treba pružiti šansu, s posebnim vještinama i sposobnostima kao i svi ostali da sudjeluju u inkluziji u lokalnoj zajednici'', naglasila je Rebac.

Važno im je, kako je dodala, da osposobe mlade osobe s invaliditetom da se zapošljavaju i na otvorenom tržištu, pa makar i kao pomoćni radnici u određenim ugostiteljskim prostorima, kuhinjama i slično.

Napravljene hurmašice će biti procijenjene od strane žirija, a nagradit će se ona koja bude najljepša, odnosno oni koji je budu radili bit će pobjednici showa.

''Ne želim unaprijed prejudicirati ko će to biti, ali se nadam kako će svi biti prvaci, da će svi biti najbolji i da će sigurno njihove hurmašice biti najljepše. Pozivamo sve da dođu, da isprobaju i da se uvjere na licu mjesta kako osobe s invaliditetom, mladići i djevojke, imaju sposobnosti i vještine ali da im treba pružiti šansu'', poručila je Rebac.

Svi sudionici showa "Najbolja hurmašica" dobit će nagrade i diplome za sudjelovanje u natjecanju.

Inače, slatki kulinarski show je završna aktivnost projekta "Independent living and employment - the path to full social inclusion of people with disabilities" kojeg financira Australijsko veleposlanstvo iz Beča.

Kopirati
Drag cursor here to close