Čokoladni cheesecake

Najkremastiji kolač gotov za 15 minuta

Na ovaj kolač nećete potrošiti puno vremena jer njegova izrada traje svega 15-ak minuta.
Lifestyle / Hrana | 02. 05. 2021. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Shutterstock / Čokoladni cheesecake

Cheesecake je mnogima omiljena slastica. Ako pripadate grupi obožavatelja ovog deserta, isprobajte i njegovu čokoladnu verziju.

Na ovaj kolač nećete potrošiti puno vremena jer njegova izrada traje svega 15-ak minuta.

Sastojci za podlogu:

  • 150 grama prhkih keksa po izboru
  • 100 grama maslaca

Krema:

  • 300 grama čokolade za kuhanje ili tamne čokolade
  • 500 grama mascarpone sira
  • 100 grama šećera u prahu
  • 250 ml vrhnja za šlag

Priprema:

1. Usitnite kekse te ih pomiješajte s rastopljenim maslacem. Kekse možete usitniti u blenderu, mlincu za kavu ili orahe, ili ih položiti u vrećicu pa istući valjkom za tijesto dok ne dobijete slatki prah.

U okrugli kalup za torte s obručem ubacite smjesu keksa i maslaca te je dobro utisnite na dno kalupa i zatim stavite u zamrzivač dok ne pripremite kremu, prenosi Zadovoljna.hr. 

2. Čokoladu natrgajte na kockice i rastopite. Zatim je pustite da se malo ohladi. Mikserom u jednoj posudi čvrsto istucite vrhnje za šlag.

U drugoj zatim izmiksajte mascarpone sa šećerom i dodajte mlaku otopljenu čokoladu. Malo po malo u tu smjesu dodajte šlag i lagano miješajte dok sve ne sjedinite.

SAVJETI:

Ako nemate kalup s obručem, cheesecake na isti način možete napraviti u standardnom okruglom kalupu. Tortu tada nećete moći izvaditi van, ali šnite i dalje možete rezati na klasičan način.

Ako slučajno nemate čokoladu, možete je zamijeniti s dvije velike žlice kakaa. Ubacite ga u smjesu mascarponea i šećera te dalje sve radite po receptu.

Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close