Mljac

Najjednostavnija čokoladna torta na svijetu, priprema traje samo 10 minuta

Dobit ćete mekanu i ukusnu slasticu koju možete poslužiti odmah nakon pečenja.
Lifestyle / Hrana | 11. 09. 2019. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čokolada uvijek popravlja raspoloženje, a čokoladna torta sigurno može uljepšati dan. Recept za ovu tortu izuzetno je jednostavan, a za pripremu je dovoljno desetak minuta.

Dobit ćete mekanu i ukusnu slasticu koju možete poslužiti odmah nakon pečenja. Ipak, ukoliko niste previše nestrpljivi - ako je pustite da odstoji 12 sati biskvit će se spustiti, a okus torte bit će još bolji. Slobodno dodajte neki svoj omiljeni okus poput vanilije, naranče ili kave kako bi torta bila još bolja, piše Miss7.

Sastojci:

200 g čokolade za kuhanje
80 g maslaca
4 jaja prstohvat soli
50 g šećera korica naranče (prema želji)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Maslac i čokoladu zajedno zagrijte na pari od 2-4 minute, povremeno promiješajte dok se ne otope.

Zdjela s vodom ne smije biti vrela i ne smije doticati zdjelu s čokoladom kako se čokolada ne bi skuhala. Lim za pečenje promjera 18 cm namažite maslacem i stavi sa strane.

Kada se čokolada rastopi dodajte šećer. Zatim umiješajte jedan po jedan žumanjak. (I koricu naranču prema želji.) Umutite bjelanjke s prstohvatom soli.

Nježno umiješajte bjelanjke u čokoladu, počnite s jednom trećinom bjelanjaka pa lagano dodajte ostatak. Smjesu stavite u lim koji ste prethodno namastili maslacem.

Pecite 25-30 minuta. Nakon pečenja možete ga poslužiti nakon 10-15 minuta i premazati sa šlagom ili sladoledom.

Kopirati
Drag cursor here to close