Kako se peklo prije 500 godina

Na vareškoj 'Pekijadi' 40 ekipa iz četiri države

Priprema jela ispod peke će biti samo jedna od aktivnosti, a sve će za cilj imati promociju bh. kuhinje i turističkih vrijednosti.
Lifestyle / Hrana | 10. 08. 2018. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalna vareška "Pekijada" u Oćeviji, prema prijavama kod organizatora, sutra će okupiti 40 ekipa iz Bosne i Hercegovine i država regije koji će pokazati umijeće spremanja jela ispod peke.

Priprema jela ispod peke će biti samo jedna od aktivnosti, a sve će za cilj imati promociju bh. kuhinje i turističkih vrijednosti.  

Mjesna zajednica Oćevija i Općina Vareš su organizatori, a od početka im stručnu pomoć daju članovi Udruženja kuhara BiH, koji će sutra odlučiti koja ekipa je najbolje pripremila jelo ispod peke.

Posjetitelji će, osim praćenja kulinarskog natjecanja i kušanja tradicionalnih jela, imati prilku vidjeti kako su se pravile, kovale peke prije 500 godina.

Ove godine na ''Pekijadi'' nastup će imati i kuhari Kluba ljubitelja palačinaka koji će pripremati ovaj desert, u povodu Dana palačinaka, tradicije koja je nastala u Engleskoj prije više od 500 godina. Simbolično, jer se godišnjica tradicije pravljena palačinaka podudara s početkom kovačkog zanata u Oćeviji.

"Pekijada" će ove godine okupiti sudionike iz: Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close