Mmmmm....

Na Svjetski dan gin & tonica evo savršenog recepta za ovo popularno piće

Mnoge poznate osobe obožavaju ovo piće, uključujući kraljicu Elizabetu II, spisateljicu JK Rowling, glumca Johna Travoltu, slavnu Madonnu...
Lifestyle / Hrana | 19. 10. 2018. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povijest gina zaista je uzbudljiva i neobična. Iako se smatra tradicionalnim engleskim pićem, gin je u Englesku došao iz Nizozemske kad su se u 30-godišnjem ratu u 17. stoljeću Englezi upoznali s pojmom “Nizozemske hrabrosti”, koju su Nizozemci zapravo dobivali pijući gin prije bitki.

Britanski su kolonijalisti u 19. stoljeću u Indiji probleme s malarijom rješavali pijući tonic koji im je bio gorak, pa su ga ublažavali ginom. Ginu, dakle, tonic pristaje savršeno. Gin se radi od bobica smreke koje se smatraju superhranom jer obiluju antioksidansima i flavonoidima te poboljšavaju cirkulaciju i pomažu radu srca, prenosi Novilist.

Mnoge poznate osobe obožavaju ovo piće, uključujući kraljicu Elizabetu II, spisateljicu JK Rowling, glumca Johna Travoltu, slavnu Madonnu... Gin tonic zaista je popularno piće koje dolazi u toliko zanimljivih kombinacija, a mi vam donosimo recept za savršeni gin tonic.


Sastojci:

60 ml kvalitetnog gina

120 ml tonica

Kriške limete za ukras

Kopirati
Drag cursor here to close