Sarajevo

Na božićnom bazaru kolačići, kuhano vino i njemačke kobasice s roštilja

Posjetitelji i ove godine imaju priliku vidjeti raznovrsnu ponudu, tradicionalne kulinarske specijalitete, božićne kolačiće, kuhano vino, njemačke kobasice s roštilja, ali i unikatne rukotvorine.
Lifestyle / Hrana | 01. 12. 2018. u 17:10 Fena
Praznična atmosfera u Sarajevu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalni božićni bazar koji organiziraju uposlenici Veleposlanstva Njemačke u Bosni i Hercegovini otvoren je danas u zgradi veleposlanstva u Sarajevu gdje će su tijekom dana predstavljena brojna udruženja, a prikupljeni novac će biti doniran u dobrotvorne svrhe.

Posjetitelji i ove godine imaju priliku vidjeti raznovrsnu ponudu, tradicionalne kulinarske specijalitete, božićne kolačiće, kuhano vino, njemačke kobasice s roštilja, ali i unikatne rukotvorine.

''Meni je jako drago što su suradnici njemačkog veleposlanstva i ove godine organizirali božićni bazar. Drago mi je da sudjeluju brojni klubovi i udruženja i predstavljaju svoje proizvode'', kazala je veleposlanica SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann.

Foto: Fena / Božićni bazar organiziraju uposlenici Veleposlanstva Njemačke u BiH

Navela je da se predstavljaju razna udruženja s kojima veleposlanstvo surađuje, a kojima je potrebna pomoć.

''Bitno je da oni koji trebaju pomoć na ovaj način mogu da ukažu na svoj rad, na svoje proizvode, i tako izazovu još veću pažnju'', rekla je Hohmann.

Naglasila je da predstavnici veleposlanstva i na ovaj način sa stanovnicima Sarajeva prave prazničnu atmosferu.

Izrazila je zadovoljstvo da novcem prikupljenim na humanitarnom bazaru mogu pomoći organizacije kojima je potrebna pomoć, kao što su domovi za stare osobe ili udruženja koja rade sa osobama s poteškoćama.

Bazar je prilika i za nastup dječjeg zbora ''Superar'' i zbora Katoličkog školskog centra ''Sv. Josip'' te sarajevskog benda ''Sarajevo Jazz Guerilla''.

zanimanje posjetitelja za bazar je, kao i ranijih godina, veliki od otvaranja.

Kopirati
Drag cursor here to close