Hrana kroz kulture

Mostarski mališani pravili domaće i svjetske specijalitete

Na meniju su se tako našli povrtna krem juha, salata od avokada i tune, piletina u woku, riba i školjke.
Lifestyle / Hrana | 22. 05. 2021. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Radionica "Hrana kroz kulture"

Udruga "Altruist" iz Mostara je sa svojim mališanima obilježila Svjetski dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj radionicom "Hrana kroz kulture".

"U našem Centru mi smo ovaj dan obilježili radionicom "Hrana kroz kulture". Ugostili smo kuhara Marina Miloša i razgovarali o tome kako se hrana razlikuje u različitim područjima svijeta i regije, te koliko na nju utječe kultura područja. Nakon toga smo zajedno pravili i probali hranu specifičnu za različite dijelove svijeta, ali i za različite dijelove Bosne i Hercegovine. Na ovaj način smo djeci školskog uzrasta približili važnost poštivanja kulturnih različitosti i društvene tolerancije", naveo je "Altruist" na svom Facebook profilu.

Na meniju su se tako našli povrtna krem juha, salata od avokada i tune, piletina u woku, riba i školjke. Svakako su zanimanje u djeci probudili i domaći specijaliteti poput pita, uštipaka i hurmašica.

Svjetski dan kulturne raznolikosti proglašen je 2002. godine. Ideje koje se promiču na ovaj dan su razumijevanje i prihvaćanje različitih kultura, tolerancija i poštivanje, s ciljem da učinimo zajednički život boljim.

"U terenskoj učionici razgovarali su o UNESCO-vim spomenicima na području Bosne i Hercegovine, te o kulturnoj raznolikosti u našoj regiji. Kulturna baština je potaknula kreativnost i ekipa je izradila i prigodan plakat", navode iz "Altruista".

Nedavno je ovo Udruženje organiziralo radionicu na kojoj su najmlađi ukrašavali kolače i radili vlastite teglice.

Kopirati
Drag cursor here to close