Nusret Pintula Bilda

Mostarac pravi najbolji grah u Hercegovini

Bilda pravi najbolji grah u Hercegovini.
Lifestyle / Hrana | 18. 04. 2018. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malo je ljudi u gradu na Neretvi koji će potvrdno odgovoriti da poznaju Nusreta Pintula, ali ako ih pitate za Bildu, to je već druga priča. Bilda je Mostarcima poznat kao liska, privatnik, ugostitelj i netko tko pravi odličnu atmosferu među rajom koja uživa u druženju a razlog da bude tema ovog teksta je nešto sasvim drugo, priopćeno je.

Već četiri godine Planinarsko drustvo "Prenj" Mostar organizira "Grahijadu" na Ruištu koja je prerasla u neizostavan dio zimskih sadržaja ovog poznatog izletišta, gdje konkurencija među natjecateljima raste u tolikoj mjeri da se mjesecima nakon natjecanja govori o tome čiji je grah bio najbolji.

 Kuhanje graha

Na ovogodišnjem natjecanju, održanom u veljači prijavila se i ekipa Sportskog društva "Zalik" koja je kao glavni adut imala kuhara, te su na premijernom nastupu osvojili prvo mjesto po izboru raje a kako su raja najbolje mjerilo za kvalitetu, njihov kuhar, Bilda je krunisan za najboljeg kuhara graha.

Koliko je Bildin grah oduševio posjetitelje "Grahijade" najbolje govori činjenica da je nastao problem prilikom serviranja graha za natjecateljsku komisiju, jer se preko 150 porcija razgrabilo u svega pet minuta i jedva se pronašla jedna za suce.

 Kuhanje graha

Ovaj šarmantni gurman je svoje iskustvo kalio u višegodišnjoj ljubavi prema pripremanju hrane za društvo, a nakon laskave titule na "Grahijadi" samo u ovoj godini je pripremio blizu tisuću porcija graha u kojem su uživali članovi Sportskog društva "Zalik", učenici Osnovne škole  "Mujaga Komadina" i Srednje elektro-tehničke škole Mostar, kao i štićenici JU "Dječiji dom" Mostar, te time dokazao da nema konkurencije kada je u pitanju pripremanje najboljeg graha u Hercegovini, a i šire.

Kopirati
Drag cursor here to close