Započnite dan energično

Moćna kava - resetiranje za vaš mozak i tijelo

Napitak s kojim ćete započeti dan energično i završiti ga s užitkom
Lifestyle / Hrana | 22. 01. 2021. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Detoks uma novi je naslov autora Davida Perlmuttera koji je svjetsku slavu stekao svojim uspješnicama „Inteligentna prehrana“ i „Zdrava probava – zdrav mozak“, a Ordinacija vam donosi njegov recept za 'moćnu kavu'.

Savjeti izneseni na stranicama ove knjige jednostavni su, vrlo lako izvedivi, korisni i pristupačni, posebice desetodnevni program koji obuhvaća plan prehrane s četrdeset slasnih i zdravih recepata od kojih vam donosimo neke. O desetodnevnom programu autor piše sljedeće:

"Ovo je resetiranje za vaš mozak i tijelo. Svrha mu je pomoći vam ponovno steći svoje navike, svoje odnose i način doživljavanja života."

Autor upozorava i, da bi ovaj plan uspio, morate željeti promijeniti se. No, ohrabruje i kako je desetodnevni plan osmišljen da bude što praktičniji, bez žrtvovanja dobrobiti ili iskušavanja dobre volje do nerealnih krajnosti. Odlučite li se na ovaj detoks, morate znati da on uključuje i digitalnu detoksikaciju, prakticiranje empatije zahvalnošću, terapiju prirodom, donošenje odluka o hrani, uspješno spavanje, početak tjelesne aktivnosti, liječenje meditacijom, čvrste veze... Mi krećemo s jednostavnim receptom iz knjige - onim za moćnu kavu, kako je naziva autor. Za pripremu vam treba samo pet minuta!

"Ovaj napitak s kavom vam može pomoći da dan započnete energično ili da ga završite s užitkom. Prilično je sličan ukusnom, raskošnom kapučinu koji se pretvara u primamljivu slasticu. Važno je koristiti se jakim blenderom kako bi se svi sastojci emulgirali u kremastu mješavinu, ističe autor u knjizi."
Sastojci za 2 osobe:

  •     500 ml vruće, jake kave iz ekološke proizvodnje
  •     3 žlice sitno naribane tamne čokolade iz ekološke proizvodnje, s najmanje 80 posto kakaa
  •     2 žlice nesoljenog maslaca iz ekološke proizvodnje
  •     žlica MCT ulja
  •     2 žlice slatkog vrhnja iz ekološke proizvodnje
  •     mljeveni cimet iz ekološkog uzgoja za ukras


Priprema:

U jakom blenderu pomiješajte kavu, čokoladu, maslac i ulje. Obrađujte otprilike minutu, ili dok mješavina ne bude glatka i kremasta. Ulijte u dvije zagrijane šalice za kavu, a tada u svaku dodajte žlicu slatkog vrhnja i pospite mljevenim cimetom. Poslužite odmah.

Kopirati
Drag cursor here to close