Pozitivna priča iz Bjelimića

Stap Milk: Mlada pravnica pravi eko sireve vrhunske kvalitete

Lijepa pravnica iz konjičkog kraja krenula je hrabro u proizvodnju sira i ostalih mliječnih proizvoda.
Lifestyle / Hrana | 19. 06. 2021. u 09:55 Piše: M.C./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlada Irma Granulo iz Bjelimića u općini Konjic proizvodi eko sir vrhunske kvalitete. Lijepa pravnica se na ovaj potez odlučila, jer posao u struci nakon završetka fakulteta nije mogla pronaći.

“Ideja da pokrenem ovaj posao se dogodila zbog potrebe da se radi i da se počnu dobivati financije potrebne za život. Na početku nisam znala što da pokrenem, a znala sam da nešto trebam. Onda sam došla na ideju da nam svima treba kvalitetna i zdrava hrana bez aditiva. A ja sam već puno puta pravila sireve i druge mliječne proizvode za svoj ukus. Tako sam došla na ideju da to svoje pustim na tržište, da vidim da li će se to dopasti drugima”, rekla je Irma za Bljesak.info.

Krenula od nule

Irma je kreirala Facebook stranicu i počela preko nje prodavati svoje sirove i mliječne proizvode.

“Nisam htjela, a nisam ni mogla otvoriti radnju, jer ja sam krenula od nule sama bez ikakvih ulaganja i podrške. Naravno da je ovo malo teži način prodaje, ali trenutno drugi nemam, ali ako Bog da u budućnosti ću raditi na poboljšanju iste”, rekla je Irma.

Irma trenutno ima 20-tak krava, a trenutno radi neke zamjene, te kupuje mlađe visoko mliječne krave. Brinuti o kravama Irmi pomaže njezina obitelj, roditelji i sestra.

Vrijedna Irma kaže kako se polako vraća svijest ljudima za eko hranom, ali ne u tolikoj mjeri jer na žalost ljudima sve diktira novac, pa gledaju da kupe i jedu ono što mogu priuštiti.

“Ali evo sama pojava ove pandemije i raznih virusa sve više ljude upozorava da se trebaju kvalitetno hraniti. Evo ja npr. nisam imala koronu niti itko iz moje obitelji, a stalno sam bila u kontaktu s ljudima koji su bili zaraženi, obavljajući posao dostave”, navodi Irma.

Široka paleta proizvoda

Lijepa pravnica trenutno u svojoj ponudi ima oko 20-tak proizvoda, među kojima su mladi sir, sir iz mijeha, dimljeni sir, rolani sir, pavlaka, kajmak, staro i mlado maslo, mlijeko, sirutka. Kupci proizvode mogu naručiti preko Facebook i Instagram stranice, a oni će im biti osobno dostavljeni u Konjicu i Sarajevu.

“Kupci naruče svoj paket i ja radim dostavu na kućnu adresu. Mogu kupiti i na licu mjesta u Bjelimićima, ali to uz prethodnu narudžbu, jer nije to baš toliko prometno mjesto da bi pravila proizvode stalno i ostavljala da propadaju“, objašnjava Irma.

Irma ističe kako su njihovi proizvodi zdravi, bez dodatnih aditiva.

“Smatram da je jedna od osnovnih prednosti konzumacije naših proizvoda baš to što su eko i što nemaju nikakvih aditiva. I da su naši preci koji su konzumirali pravu domaću hranu duže i zdravije živjeli. I da ne trebamo bježati od toga nego shvatiti da nam je priroda jedini lijek i jedini spas”, ističe Irma za Bljesak.info.

Ne odustaje od sna da postane sudac

Unatoč tome što je uspješna u proizvodnji mliječnih proizvoda, Irma se nada kako će se jednog dana ipak baviti pravom. Kaže dosad je kucala na razna vrata, ali bezuspješno. Cijelog života je bila odličan učenik, te je često tijekom školovanja išla na razna natjecanja.

"Rođena sam u Bjelimićima, gdje sam završila osnovnu školu, bila sam odličan učenik i stalno sam išla na natjecanja. Nakon toga sam otišla u Konjic, to je ujedno bio moj prvi susret s gradom i drugim načinom života, upisala sam gimnaziju. Trebalo mi je vremena da se prilagodim, da naučim da živim taj moderni život i da živim samostalno. Doduše s dvije mlađe seke gdje sam bila i njima i sebi i otac i majka. Ali, to mi je dalo veliku lekciju u životu, tad sam naučila da plivam u ovom moru života, da se borim s valovima i da dolazim do svog cilja.

Nakon završene gimnazije doselile smo se u Sarajevo gdje sam upisala fakultet. Upisala sam Pravo, jer sam uvijek maštala da budem sudac, jer sam jako pravedna i realna. Završila sam Pravo i Politologiju, ali život me odveo u drugom smjeru, jer nisam imala mogućnost da se izborim za taj svoj san, od kojeg naravno nikad neću odustati, jednog dana ću uspjeti i u tome", rekla je Irma.

S obzirom na to kako je Irma vrijedna i predana u svom radu, vjerujemo kako će joj se napokon ostvariti san, te kako će napokon pronaći posao u struci. Naravno, nadamo se da u tom slučaju neće prestati proizvoditi vrhunske sirove.

Kopirati
Drag cursor here to close