Nekoliko savjeta

Mislite da je lako kuhati krumpir?

Na primjer, znate točno koliko je potrebno kuhati krumpir tako da je mekan, ali se ne pretvara u pire od krumpira čak i kad se kuha?
Lifestyle / Hrana | 23. 03. 2024. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak i najneiskusniji kuhar će se nositi s ovim jednostavnim zadatkom. Ali u ovoj jednostavnoj stvari postoje neki mali trikovi. Na primjer, znate točno koliko je potrebno kuhati krumpir tako da je mekan, ali se ne pretvara u pire od krumpira čak i kad se kuha? ili kako kuhati krumpir u uniformi tako da se ne raspukne u procesu kuhanja? U ovom članku pokušat ću ispričati sve o tome kako pravilno pripremiti krumpir, tako da je vaše jelo nezaboravno.

Kuhati kuhani krumpir

Počnimo s kuhanjem kuhanog krumpira. Preporučljivo je uzeti gomolje iste veličine, u ovom slučaju njihova spremnost dolazi u isto vrijeme. Krumpire oprati tekućom vodom, oguliti ih, oprati ih ponovno, zaliti hladnom vodom i zapaliti. Čim voda proključa, uklonite pjenu i sol. Nakon kuhanja posudu kuhajte 25 minuta. Ako su krumpiri mladi, vrijeme kuhanja treba smanjiti za 10-15 minuta, jer se svježi krumpir kuha mnogo brže zbog male količine škroba u gomolji. Spremnost krumpira određuje se probijanjem noža. Čim jelo spremno, izlijte vodu i položite vrući krumpir na tanjure.

Krumpir salata

Ako namjeravate napraviti pire krumpir, kuhajte ga u stanju potpune mekoće i neke krhkosti. Da biste ubrzali postupak kuhanja, prije kuhanja krumpir se reže na kriške.

Kuhajte krumpir u kori

Razgovarajmo sada kako kuhati krumpir u kori. Za kuhanje krumpir poželjno je uzeti gomolje iste veličine (kao u prvom slučaju). Operite neoljušteni krumpir u tekućoj vodi, ulijte ih hladnom vodom, solite (lagano, oko čajne žličice na 3 litre vode) i posudu stavite na srednju toplinu. Saliranje jela u ovom slučaju potrebno je ne učiniti ga slanim, već spriječiti pucanje krumpira tijekom procesa kuhanja. Krumpir kuha 25 minuta, a zatim provjerava spremnost krumpira tako da ih probode nožem. Ako je nož lako ući, to znači da je povrće spremno, ali ako nije, potrebno je kuhati još 10 minuta, a nakon što je jelo spremno, isušiti vodu i pustiti da se ohladi.

Kuhajte krompir u kori

Očišćeni krumpir očistiti i koristiti za kuhanje salata i drugih jela.

Probali ste u mikrovalnoj?

A znaš kako kuhati krumpir u mikrovalnoj pećnici? To može biti potrebno kada čekate goste, a jednostavno nema vremena za kuhanje krumpira za salatu. Dakle, proces kuhanja ovog jela je sljedeći: isperite krumpir u tekućoj vodi bez ljuštenja. Zatim stavite u vrećicu za pakiranje, privežite je i stavite u mikrovalnu pećnicu. Uključite pećnicu pri punoj snazi tijekom 5-7 minuta. Tijekom kuhanja, vrećica će nabubriti, ali ne morate je probušiti prije kuhanja. Pažljivo izvadite vrući krumpir iz mikrovalne pećnice, otvorite vrećicu i izvadite gotove krumpire u jaknu.

To su svi mali trikovi, kako kuhati krumpir. Iskusna domaćica lako se može nositi s pripremom ovog jednostavnog jela. Ali početnici bi trebali slijediti ove savjete.

Kopirati
Drag cursor here to close