Recept

Minijaturni hrskavi kroasani idealni za doručak

Ono što ih čini posebnima je njihova veličina, činjenica da su glazirani sirupom i cimetom te da su nakon pečenja odstajali u dehidratoru pa se zaista mogu preliti mlijekom poput pahuljica.
Lifestyle / Hrana | 25. 08. 2020. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijalno razdoblje izolacije u proljeće 2020. godine iznjedrio je nekoliko megapopularnih recepata.

Društvene mreže, posebice Tik-Tok, bili su izvor ideja koje su gotovo svakog dana osvanule na nekom feedu – i bile su vrlo privlačne za isprobavanje. Tako su mnogi miksali Dalgona kavu, aranžirali gardenscape focacciju, pekli pizzu iz tave, kušali brookie, a viralni hit koji je iznjedrio ovaj doručak bile su minijaturne palačinke.

Takozvani pancake cereal podrazumijeva palačinkice promjera centimetar do dva i njihovo serviranje uz slatki sirup, maslac, voće, jogurt i slično, baš poput žitnih pahuljica. No jedna je ekipa otišla korak dalje i kreirala croissant cereal, minijaturne hrskave kroasane koji se poput pahuljica mogu jesti za doručak!

ChefSteps je online platforma namijenjena kulinarskim entuzijastima koju vodi grupa jednako entuzijastičnih profesionalaca te sa svojom zajednicom dijeli recepte, tehnike, satove kuhanja i sličn.

Viralne minijaturne palačinke su shvatili kao izazov te stvorili svoju varijantu poplarnog doručka – u obliku mikro glaziranih kroasana s cimetom te prenijeli recept uz izuzetak načina pripreme tijesta.

No uvrstite li na njegovo mjesto neki drugi provjereni recept za tijesto i pratite li ostale korake sigurno ćete uspjeti (ili pokrenite trial verziju paketa koju ChefSteps nudi i pripremite recept u cijelosti).

Ono što ih čini posebnima je njihova veličina, činjenica da su glazirani sirupom i cimetom te da su nakon pečenja odstajali u dehidratoru pa se zaista mogu preliti mlijekom poput pahuljica, piše journal.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close