Rapsodija okusa

Mediteranska piletina - jelo na kojem će vam biti zahvalna sva vaša osjetila

Uživajte u okusima i mirisima Mediterana!
Lifestyle / Hrana | 08. 07. 2020. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preukusno i jednostavno jelo od piletine će oduševiti vaša osjetila.

Prije svega, pripremite pileća prsa tako što ćete ih filetirati i marinirati. Dakle, narežite meso i začinite sa soli, paprom, češnjakom u prahu, slatkom paprikom i chili papričicom, premažite uljem, stavite u posudu koju ćete ili poklopiti ili prekriti prozirom folijom i ostaviti u hladnjaku što duže-to bolje.

Ali ako nemate vremena, dovoljno je i 20ak minuta.

U većoj i dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje (po želji možete koristiti i neko drugo ulje ili mast, ali kad smo već u receptu -mediteranska piletina- onda se najbolje držati maslinovog ulja) i dodajte mariniranu piletinu. Pecite s obje strane, a kada je gotova izvadite.

Smanjite vatru i u istu tavu, ako je potrebno, dodajte još ulja, a zatim nasjeckani češnjak, ružmarin i lovorov list. Miješajte cijelo vrijeme, da vam češnjak ne bi zagorio.

Nakon par minuta, dodajte bijelo vino. Pričekajte dok vino ne ispari, a onda vratite meso, dodajte kriške limuna i sve skupa još kratko kuhajte i poklopite da se okusi i mirisi povežu.

Nemojte miješati nego samo preokrenite meso na drugu stranu. Po potrebi, protresite tavu i dodajte malo vode.

Poslužite uz salatu ili rižu, i naravno uz čašu vina. Uživajte u okusima i mirisima Mediterana! Recept smo pronašli na stranici Foodie A26.

Kopirati
Drag cursor here to close