Vraća nam se 7Up

Marbo najavio početak distribucije Pepsija na bh. tržište

Spektakularno organiziranim koktelom, koji je okupio veliki broj poznatih uzvanika, najavljen je povratak osvježavajućih napitaka na bh. tržište.
Lifestyle / Hrana | 25. 01. 2019. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svečanom ambijentu hotela Courtyard by Mariott, kompanija Marbo d.o.o. koja posluje u okviru multinacionalne kompanije PepsiCo, najavila je povratak najvećih globalnih brendova u segmentu bezalkoholnih pića - Pepsi, Mirinda, Pepsi Max, 7Up i Lipton – u svoj portfolio.

Spektakularno organiziranim koktelom koji je okupio veliki broj poznatih uzvanika, najavljen je povratak ovih napitaka na tržištu Bosne i Hercegovine.

Portfolio kompanije Marbo d.o.o. koje čine omiljene grickalice Chipsy, Clipsy, Pardon i Gud, ovsene kaše Quaker i brenda Minut Pire, upotpunjen je najpoznatijim svjetskim brendovima bezalkoholnih napitaka, koji se konzumiraju u više od 200 zemalja i regije svijeta. Zahvaljujući kompaniji Marbo, po istim standardima kao i na najvećim svjetskim tržištima, Pepsi, Mirinda, Pepsi Max, 7Up i Lipton bit će dostupni i u Bosni i Hercegovini.

Foto: PR / Koktel kompanije Marbo u Sarajevu

’’Kao dio multinacionalne kompanije, bit ćemo u prilici primijeniti najbolja iskustva, inovacije i prakse s mnogobrojnih svjetskih tržišta, kako bi brendovi Pepsi, Mirinda, Pepsi Max, 7Up i Lipton imali priliku postići dinamičan rast, kakav zaslužuju“ istaknuo je Nenad Miščević, generalni direktor kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana i Baltičke zemlje.“

Službeni program kojem su nazočile brojne poznati uzvanici, praćen je je vizualnim spektaklom u 3D mapping tehnici. Nakon službenog programa gostu su uživali u hladnim osvježavajućim napitcima koji su točeni iz specijalne ledene Pepsi skulpture.

Brend Pepsi je nastao 1898. godine, a značajniji rast doživljava nakon Velike depresije u Sjedinjenim Američkim Državama. Od '50 i '60 godina 20. stoljeća povezuje se s najboljim sportskim klubovima i poznatim zvijezdama filmske i muzičke industrije.  Od 2010. godine brend Pepsi dobiva novi vizualni identitet.

Pepsi Max predstavlja dio portfolija gaziranih sokova bez šećera, Mirinda na tržište Bosne i Hercegovine dolazi s ukusom narandže, dok je 7UP osvježavajuće piće s ukusom limuna i limete.

Od 2019. godine na tržištu Bosne i Hercegovine, svi ovi brendovi vraćaju se pod okrilje kompanije PepsiCo na Zapadnom Balkanu, otvarajući novo poglavlje poslovanja u segmentu napitaka.

O kompaniji PepsiCo

Potrošači u više od 200 zemalja širom svijeta milijardu puta dnevno uživaju u PepsiCo proizvodima. Svojim portfoliom hrane i pića koji obuhvaća Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker i Tropicana, PepsiCo je ostvario više od 63 milijarde dolara neto prihoda u 2017. godini.

PepsiCo portfolio obuhvaća širok spektar hrane i pića, uključujući i 22 brenda koja pojedinačno generiraju više od milijardu dolara na godišnjoj razini u maloprodaji.

PepsiCo se rukovodi ‘Poslovanjem sa svrhom’ – fundamentalnim uvjerenjem da je uspjeh ove kompanije neodvojivo povezan s održivošću svijeta koji nas okružuje. 

Iz kompanije vjeruju u kontinuirano unapređenje proizvoda koje prodaju, poslujući odgovorno prema planeti i osnažujući ljude širom svijeta, čime PepsiCo kao uspješna globalna kompanija stvara dugoročnu vrijednost za društvo i dioničare.

Kopirati
Drag cursor here to close