Tražite zamjenu za kavu?

Macaccino- Napitak koji će vas razbuditi jednako kao kofein

Riječ je o napitku čija je glavna zvijezda biljka maca, čiji se orašasto-gorkasti okus izuzetno ljubi s bademovim mlijekom i kakaom, a dodate li napitku dodatne "adute", možete dobiti pravu senzaciju.
Lifestyle / Hrana | 13. 09. 2023. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obožavate učinak kave koju s prvim minutama jutra ima na vaš organizam, no ipak često osjećate kako vas je "ugrizla" za želudac ili uznemirila? Posebice ako ste na onu prvu "kućnu" uskoro "složili" još jednu uredsku. Ili naprosto razmatrate druge mogućnosti za napitak s kojim bi rado započeli dan, a koji bi vam osigurao dodatne bonuse, poput izrazitih zdravstvenih blagodati?

Napitak koji će vas razbuditi jednako učinkovito poput kofeina, ali vašem organizmu priskrbiti i biljnu dozu koja će provjereno pogodovati imunološkom sustavu i učiniti baš ono što treba, pripremiti vas na tjelesne i intelektualne izazove koje donosi dan, mogao bi biti upravo "macaccino".

Foto:celinensteen / Macaccino- Napitak koji će vas razbuditi poput kofeina

Riječ je o napitku čija je glavna zvijezda biljka maca, čiji se orašasto-gorkasti okus izuzetno ljubi s bademovim mlijekom i kakaom, a dodate li napitku dodatne "adute", možete dobiti pravu senzaciju.

Maca (maka) je korjenasta biljka podrijetlom iz Južne Amerike, koju zbog ljekovitih svojstava nazivaju i "ginseng s Anda". Jedna je od nutritivno najsnažnijih namirnica na svijetu, a zbog njezinog ulaska "na velika vrata" među konzumente diljem svijeta nazivaju je i "top biljkom desetljeća".

Jedina je jestiva biljka na svijetu koja raste na nadmorskoj visini preko 4400 metara u Peruu, gdje je izložena ekstremnim vremenskim uvjetima, pa zato crpi svoju moć iz tla bogatog mineralima i skladišti je.

Pripisuju joj povećanje vitalnosti i izdržljivosti, psihičke energije i mentalne koncentracije, usporavanje procesa starenja, poboljšanje kvalitete kože i kose, pa tko je ne bi poželio uvrstiti na dnevni meni?

Recept za jednu od brojnih varijanti neodoljivog "macaccina" donosi stranica zelenarium.

Sastojci:

2,5 dcl bademovog mlijeka

1 žličica mace

2 žličice kakaa

3 datulje

malo cimeta

malo kajenske paprike (zamjenska opcija)

Sve ubacite u blender i miksajte 30-ak sekundi. Najljepše je piti odmah, dok je mlako i ima pjenicu od miksanja, a napitak je ukusan i ljeti rashlađen iz frižidera. Za zaklete kavoljupce, koji se svoje jutarnje doze "turske" varijante ili neke druge kave ne žele tako lako odreći, evo savjeta: dodajte joj žličicu maca praha.

S kavom se, inače, odlično slaže i đumbir. Upravo on smiruje želučane probleme (koje kava može izazvati), ali i bolove u mišićima, snižava i kolesterol i potiče probavu. Što je svakako dodatni plus na učinak kave kojeg također cijenimo.

Kopirati
Drag cursor here to close