Prilagodite ga ukusu

Ledeni cheesecake - bolji i od sladoleda

Ledeni cheesecake idealan je za vježbanje strpljivosti dok čekamo da se rastopi taman toliko da ga s guštom smažemo...
Lifestyle / Hrana | 14. 06. 2021. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ledeni cheesecake ljetna je poslastica, idealna ako želite uživati u osvježavajućem desertu, ili ga pripremiti unaprijed. U zamrzivaču može stajati i do tri mjeseca.

Nadjev slobodno prilagodite ukusu; to može biti šumsko voće, kompot od višanja, umak od karamele – mogućnosti su (bez)brojne. Želite li izbjeći gluten, potražite kekse koje ga ne sadrže i upotrijebite za recept, piše Punkufer.hr.

Sastojci za ledeni cheesecake:

Podloga:

200 g keksa
2 žlice smeđeg šećera
60 g maslaca

Krema:

240 ml punomasnog vrhnja za šlag
450 g kremastog sira
120 ml punomasnog kiselog vrhnja
120 g šećera u prahu
2 žličice ekstrakta vanilije
1 žlica limunova soka
½ žličice soli

Priprema:

1.    Izmiksajte kekse u mrvice ili ih stavite u plastičnu vrećicu pa istucite batom ili prođite nekoliko puta valjkom. Dodajte šećer i otopljeni maslac pa promiješajte da se sjedini.

2. Čvrsto utisnite mrvice u kalup od 22 cm. Stavite u hladnjak na 15 minuta da se ohladi. Izmiksajte vrhnje u šlag pa stavite na stranu. Krem sir izmiješajte sa šećerom u prahu, soli, ekstraktom vanilije i limunovim sokom. Lopaticom dodajte šlag u smjesu sa sirom. Ako želite, u ovom trenutku možete dodati i druge sastojke poput voćnih pirea ili umaka.

3. Smjesu prelijte preko ohlađene kore. Nekoliko puta lupnite kalupom o radnu plohu da se smjesa slegne i lopaticom je poravnajte.

4. Kolač stavite u zamrzivač preko noći.

5. Prije posluživanja ostavite cheesecake 5 minuta na sobnoj temperaturi pa nožem koji ste namočili u vruću vodu prijeđite oko kolača i prema želji ukrasite voćem, kompotom, sirupima…

Kopirati
Drag cursor here to close