Mljaccccc

Lagani recept: Kremasta torta s bananama

Ako ste se pak zaželjeli nekog deserta s bananom, predlažemo vam da isprobate ovu brzu tortu.
Lifestyle / Hrana | 17. 05. 2020. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banane su mnogima omiljeno voće. Često ih jedemo kao dio doručka uz zobenu kašu ili nam posluže kao brzinska užina i večera. Ako ste se pak zaželjeli nekog deserta s bananom, predlažemo vam da isprobate ovu brzu tortu.

Sastojci za biskvit:

- 4 jaja
- 4 velike žlice šećera
- 4 žlice brašna
- malo maslaca i krušnih mrvica za kalup

Sastojci za nadjev:

- 4 dcl slatkog vrhnja
- 5 dag šećera u prahu
- 50 dag mascarponea
- 3 banane
- sok od 1 limuna
- kakao

Priprema:

1. Prvo ispecite biskvit. Kalup za torte s odvojivim obručem premažite s malo maslaca, pospite krušnim mrvicama i stavite na stranu. Upalite pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Razlupajte jaja, ubacite u njih šećer i miksajte dok se smjesa ne udvostruči i postane svijetložuta. Zatim u smjesu dodajte prosijano brašno i lagano ga umiješajte špatulom ili kuhačom, nikako mikserom. Ulijte smjesu u kalup, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 15-20 minuta dok se biskvit ne odvoji od kalupa i postane zlatnožut na površini.

2. Pustite biskvit da se hladi u kalupu i pripremajte kremu. Slatko vrhnje tucite mikserom dok malo ne očvrsne. Zatim dodajte šećer i miksajte dok šlag ne postane čvrst. U zasebnoj posudi mikserom malo razradite mascarpone, a zatim ga ubacite u šlag i laganim ručnim miješanjem sjedinite sastojke u kompaktnu kremu. Kad je gotova, stavite je u hladnjak.

3. Banane ogulite, prerežite na pola po dužini i širini, pošpricajte ih sokom od limuna i posložite po ohlađenom biskvitu. Možda će vam zatrebati više banana, ovisno o njihovoj veličini i veličini kalupa pa računajte na to. Prelijte banane i biskvit kremom. Malo protresite kalup kako bi se krema spustila i po potrebi je zagladite špatulom, a tortu zatim stavite u hladnjak na nekoliko sati. Bilo bi idealno da prenoći u hladnjaku. Prije serviranja posipajte je kakaom, piše zadovoljna.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close