Juha

Lagani ljetni ručak s tikvicama

Operite tikvice i narežite ih na kolutiće (bez guljenja) ili na kockice podjednake veličine. Očistite poriluk, operite ga pa ga narežite na kolutiće. Pastrnjak ogulite i narežite na sitne kockice.
Lifestyle / Hrana | 11. 08. 2020. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tikvice su tako jednostavne, a tako svestrane; niskokalorične su, a prepune raznih nutrijenata. Mlade tikvice idealne su i za konzumaciju u sirovom obliku, kao i za ovu divnu gustu juhu. Uz tikvice smo u nju dodali i poriluk, i pastrnjak, i puno finih začina, piše zadovoljna.hr.

Sastojci:

- 4 mlade tikvice
- 1 poriluk
- 1 pastrnjak
- 2 režnja češnjaka
- nekoliko grančica timijana
- prstohvat čili pahuljica
- pola žličice mljevenog kumina
- 750 ml temeljca ili vode
- 150 ml mlijeka
- sol, papar
- maslinovo ulje

Priprema:

1. Operite tikvice i narežite ih na kolutiće (bez guljenja) ili na kockice podjednake veličine. Očistite poriluk, operite ga pa ga narežite na kolutiće. Pastrnjak ogulite i narežite na sitne kockice.

2. U posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nožem drobljeni češnjak, čili pahuljice i timijan pa odmah potom dodajte poriluk. Pirjajte jedno 7-8 minuta, dodajte kumin i pastrnjak, kratko propirjajte.

3. Dodajte tikvice pa zalijte temeljcem ili vodom, posolite i popaprite te nastavite kuhati na srednje jakoj vatri oko 30 minuta pa štapnim mikserom pretvorite u gustu juhu.

4. Na kraju dodajte mlijeko, pustite da juha kratko prokuha pa po potrebi dodatno začinite solju i paprom.

5. Poslužite u dubokim tanjurima, uz kockice preprženog kruha i pokapano maslinovim uljem.

Kopirati
Drag cursor here to close