Kajtaz

Kuhinja mostarskog Crvenog križa dnevno priprema oko 700 obroka

''Dosad nismo zatvorili vrata kuhinje nikome bez obzira na sve nedaće koje nas prate u našem radu i nadam se da će tako i ostati'', kazao je Kajtaz.
Lifestyle / Hrana | 21. 01. 2020. u 14:50 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna kuhinja Crvenog križa Grada Mostara svakodnevno priprema oko 700 obroka za svojih 330 korisnika i migrante smještene u Izbjegličko-prihvatnom centru Salakovac.

''Velik broj korisnika zbog fizičke udaljenosti ne može doći do kuhinje i mislim kako samo sustavno rješenje može biti pravo rješenje. Osim naših korisnika pripremamo i hranu za migrante koji su smješteni u Izbjegličko-prihvatnom centru Salakovac kod Mostara, tako da kuhinja mostarskog Crvenog križa svaki dan priprema oko 700 obroka'', izjavio je u utorak tajnik Crvenog križa Grada Mostara Alen Kajtaz.

On je nakon potpisivanja ugovora u prostorijama CK Grada Mostara o korištenju novčanih sredstava iz projekta "Zimska pomoć" Crvenog križa Švicarske, pomoću kojeg će stotinu obitelji s područja Mostara do kraja tjedna dobiti jednokratnu novčanu pomoć između 50 i 200 maraka, istaknuo kako Javnoj kuhinji mostarskog CK godišnje nedostaje oko 150 000 maraka.

''To je oko 40 posto sredstava koje bi mi trebali pronaći, a koje smo dosad na neki način uspjeli osiguravati kroz pomoć u naturi, odjeći ili na neki drugi način'', kazao je Kajtaz i zahvalio svim donatorima i ljudima dobre volje koji na bilo koji način pomažu našim aktivnostima.

''Dosad nismo zatvorili vrata kuhinje nikome bez obzira na sve nedaće koje nas prate u našem radu i nadam se da će tako i ostati'', kazao je Kajtaz.

Naveo je također kako su prinuđeni dio sredstava tražiti sa strane jer pitanje financiranja ove kuhinje, kako kaže, nije dovoljno riješeno kroz proračunska sredstva.

''Kao što sam rekao, godišnje nam nedostaje negdje oko 40 posto sredstava, dok nam 60 posto osigurava Grad Mostar, a sve ostalo dolazi od projekata, donatora i naših aktivnosti poput prve pomoći za vozače, prodaje markica po školama i prodaje markica građanstvu. Sva sredstva idu na jedan žiro račun i usmjeravaju se tamo gdje su najpotrebnija'', dodao je Kajtaz.

Kopirati
Drag cursor here to close