Za dobro jutro

Kremasti doručak koji obiluje hranjivim tvarima

Bananu možete dodati i drugo jutro nakon što je puding već pripremljen. Po želji na puding možete dodati i meda, orašastih plodova i drugog voća po želji.
Lifestyle / Hrana | 02. 08. 2021. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Chia puding izvrstan je doručak koji obiluje bjelančevinama i drugim hranjivim tvarima, a vrlo se lako priprema. Večer prije smutite tri sastojka u jednu staklenku, stavite je u hladnjak i jelo će biti spremno za konzumaciju sljedećeg jutra.

Chia sjemenke izvrstan su izvor bjelančevina i omega-3 masnih kiselina, kao i kalija te kalcija. Umjesto kravljeg mlijeka u ovom receptu možete se poslužiti i alternativnim izvorima – poput biljnog napitka od kokosa, badema ili nekog drugog orašastog ploda, piše Punkufer.

Sastojci za chia puding:

400 ml mlijeka
40 grama chia sjemenki
1 banana

Priprema:

1. Pomiješajte chia sjemenke s mlijekom pa ih prelijte u staklenku s poklopcem.

2. U smjesu možete odmah zgnječiti i jednu zrelu bananu te tako sve zajedno staviti preko noći u hladnjak. Što je banana zrelija, to će puding biti slađi.

3. Bananu možete dodati i drugo jutro nakon što je puding već pripremljen. Po želji na puding možete dodati i meda, orašastih plodova i drugog voća po želji. Dobar tek!

Nije vam uspio recept?

Ako se chia sjemenke nisu želirale preko noći, odnosno zgusnule mlijeko, moguće je da imate na raspolaganju stare sjemenke.

Kopirati
Drag cursor here to close