Ukusno

Kolač s jabukama hit je rujna!

Osam sastojaka, desetak minuta pripreme i 40 minuta u pećnici bili su dovoljno da ovaj čarobni kolač od jabuka osvoji srca i nepca
Lifestyle / Hrana | 15. 09. 2021. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osam sastojaka, desetak minuta pripreme i 40 minuta u pećnici bili su dovoljno da ovaj čarobni kolač od jabuka osvoji srca i nepca

Čarobni kolač od jabuka priprema se od svega nekoliko suhih sastojaka, jabuka i maslaca, pa nije ni čudo što za ovom slasticom ljudi već godinama lude.

Ono što ga čini posebnim jest tehnika pripreme. Naime, ovaj kolač ne zahtijeva baš nikakvu tekućinu. Dovoljno je tek pomiješati gris, brašno, šećer, prašak za pecivo i vaniliju, sastojke rasporediti po posudi za pečenje, a zatim ih prekriti ribanim jabukama. Sok iz jabuka suhim će sastojcima pomoći da stvore biskvit, a vi ćete u rekordnom roku uživati u genijalnoj jesenskoj slastici, piše missgastro.

Idealan je uz šalicu čaja navečer ili pak prvu jutarnju kavu, nakon ručka ili večere, ma baš u svako doba. U nastavku ti prenosimo recept za čarobni kolač, a na tebi je samo da se upustiš u pripremu i uživaš. Mi već danas planiramo pripremu druge porcije. 

Sastojci:

1 čaša grisa

1 čaša oštrog brašna

1 čaša šećera

1 paketić prašak za pecivo 

1 paketić vanilin šećera

Jabuke po potrebi i želji

Cimet po želji

Maslac po potrebi

Napomena:

Upotrijebi čašu od 2,5 dl

Priprema:

U dublju posudu dodaj jednu čašu brašna, istu čašu griza, te na kraju čašu šećera. Dodaj i jedan paketić praška za pecivo i paketić vanilin šećera.

Sve suhe sastojke pomiješaj. Dno protvana naulji i posipaj brašnom da se kolač ne zalijepi, a zatim preko svega rukama posipaj suhu smjesu (griz, šećer i brašno).

Sloj suhe smjese ne treba biti debeo, već dovoljan da pokrije i da se kroz njega ne vidi dno protvana. Preko suhe smjese posipaj obilnu količinu ribanih jabuka (nije ih potrebno cijediti prije) s malo mljevenog cimeta.

A preko jabuka ponovno posipaj suhu smjesu dok ih u potpunosti ne prekriješ. Postupak ponavljaj sve dok imaš jabuka i suhe smjese. Na kraju po kolaču naribaj maslac i stavi ga peći u pećnicu na 200 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne vidiš da je dobio lijepu zlatnu boju.

Napomena! Predložene količine su ovdje isključivo informativno. Inače koju god veličinu čaše/šalice iskoristiš recept će biti dobar. Samo pripazi da su omjeri namirnica raspoređeni u pravilnim trećinama.

Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close