Sladoled torta

Klinci će ludovati za ovim!

Sladoled je jedna od omiljenih ljetnih poslastica pa vjerujemo kako će mnoge od vas rado isprobati i sladoled tortu.
Lifestyle / Hrana | 16. 07. 2020. u 19:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sladoled je jedna od omiljenih ljetnih poslastica

Mnogima je sladoled omiljena ljetna poslastica pa vjerujemo kako će posebno uživati u ovom receptu za sladoled tortu. Jednostavno se priprema tako da biskvitu dodaš sladoled po želji, a cijelu tortu možeš dodatno upotpuniti različitim preljevima. No, za sve one kojima se i ovo čini kompliciranim tu je i kolač za koji će ti osim sladoleda trebati samo brašno i prašak za pecivo.

Sladoled je jedna od omiljenih ljetnih poslastica pa vjerujemo kako će mnoge od vas rado isprobati i sladoled tortu. U njezinoj izradi možeš koristiti svoje omiljene vrste sladoleda, ali i različite dodatke te preljeve. Svježe maline, nasjeckane jagode i banane, sjeckani orasi, šlag i karamela, samo su neki od dodataka koju jednostavnu sladoled tortu mogu pretvoriti u pravo remek-djelo!

Osim sjajnog okusa, oduševiti će te i vrlo jednostavnom pripremom.

Potrebni sastojci:

Biskvit: 

3 jaja

100 g maslaca

50 g šećera

75 g brašna (po želji možete staviti i integralno brašno) po želji:

200 g čokolade za kuhanje kakao u prahu

1/5 žličice soli

Krema:

1 l sladoleda od čokolade

1 l sladoleda od jagode (okus sladoleda možeš odabrati po želji) 

Priprema:

Prvo što trebaš napraviti je biskvit, a za njega će ti biti potrebna tri jaja, 100 g maslaca, 50 g šećera i 75 grama brašna. Ako si ljubiteljica čokolade, pri pripremi biskvita možeš po želji dodati i 200 g čokolade za kuhanje. U tom slučaju čokoladu otopi na maslacu te u smjesu potom umiješajte šećer, a kada si dobila kompaktnu smjesu u nju dodaj jaja i brašno te sve sastojke dobro izmiksaj kako bi se proželi.

/ Idealno je tortu ostaviti u hladnjaku preko noći

Za dodatnu notu čokolade možeš dodati i kakao u prahu. Kao što smo napomenuli, cijeli ovaj recept moguće je izvesti i bez čokolade.

Kada si dobila kompaktnu smjesu nanesi je u kalup za torte i peci od 25-30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva.  Kada je biskvit gotov i ohlađen na njega nanesi slojeve sladoleda. To ćeš učiniti tako da prvo naneseš jedan sloj sladoleda koji ćeš prije nanašanja drugoga ohladiti u hladnjaku.

Bez obzira na koliko se slojeva odlučila pravilo je jednako - prije nego naneseš novi sloj onaj prethodni mora biti dobro ohlađen.

Idealno je tortu ostaviti u hladnjaku preko noći kako bi postigla željenu konzistenciju. A kao što smo već naveli, na samom kraju je možeš upotpuniti različitim preljevima i dodatcima. 

Kopirati
Drag cursor here to close