Uživaj u okusima!

Klasična minestrone juha po receptu Jamieja Olivera

Ako ju do sada nisi probala, krajnje je vrijeme!
Lifestyle / Hrana | 23. 09. 2020. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Shutterstock / Klasična minestrone juha po receptu Jamieja Olivera

Talijanska minestrone juha jedna je od najpoznatijih, a nakon što je napraviš po ovom receptu i isprobaš, bit će ti jasno i zašto!  Baza je povrće, a osim navedenoga u ovom receptu, piše missgastro koristiti možeš i sve što nađeš u smočnici.

Ako ju do sada nisi probala, krajnje je vrijeme! Navedeni sastojci dovoljni su za osam serviranja, a sama priprema trajat će otprilike sat vremena

Sastojci:

4 kriške slanine

2 crvena luka

2 češnja češnjaka

2 mrkve

2 štapića celera

1 korijen komorača

svježi bosiljak

maslinovo ulje

125 mL crnog vina

2 tikvice

300 g kupusa ili blitve

800 g konzervirane rajčice

400 g graha 

800 mL pilećeg ili povrtnog temeljca

75 g suhe tjestenine 

ekstra djevičansko maslinovo ulje

parmezan

Priprema:

Započni s prženjem aromatičnih sastojaka kako bi napravila osnovu za juhu. Nareži slaninu, oguli i sitno nasjeckaj luk i češnjak, a zatim nasjeckaj mrkvu, celer i komorač. Natrgaj listove bosiljka, a stabljike sitno nasjeckaj.

Zagrij malo ulja u tavi na srednje laganoj vatri, umiješaj nasjeckane sastojke i lagano ih pirjaj 15 do 20 minuta, ili dok sve ne omekša. Prepolovi i nareži tikvice uzdužno. Ukloni jezgru kupusa i tvrdu sredinu lista, operi ih i sitno nareži. 

Dodaj vino omekšanom povrću i pusti da zavrije. Dodaj konzervirane rajčice i tikvice. Pričekaj do vrenja, a zatim pirjaj na laganoj vatri oko 15 minuta. Pomiješaj kupus, grah i temeljac u zasebnom loncu. Prokuhaj, a zatim dodaj tjesteninu unutra.

 Kuhaj na srednje jakoj vatri dok tjestenina ne bude kuhana (upotrijebite upute za pakiranju kao vodič) - ako je juha pregusta dodaj malo temeljca ili vode. Začini po ukusu, a zatim dodaj većinu listova bosiljka i malo maslinovog ulja. Dobro promiješaj i posluži s naribanim parmezanom.

U slast!

Kopirati
Drag cursor here to close