Klas Velepekara u jednom satu proizvede 20.000 kruhova i peciva

Danas Velepekara, svojevrsni simbol grada, raspolaže sa najsuvremenijom tehnologijom za proizvodnju pekarskih proizvoda i posjeduje potpuno automatiziran proizvodni proces
Lifestyle / Hrana | 07. 04. 2020. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugih 68 godina se, u sarajevskom naselju Malta, proizvodi naš najpoznatiji i najprodavaniji Klas polubijeli kruh. Na tom mjestu izgrađena je Velepekara koja od 1952. godine na usluzi Sarajevu i okolini te neprekidno isporučuje svježe i kvalitetne kruhove njenim građanima. 

Danas Velepekara, svojevrsni simbol grada, raspolaže sa najsuvremenijom tehnologijom za proizvodnju pekarskih proizvoda i posjeduje potpuno automatiziran proizvodni proces sa kapacitetom od 20.000 komada kruhova i peciva po satu.

''Klas Velepekara svaki dan proizvede više od 60 vrsta kruhova i peciva koje redovno isporučujemo svojim kupcima. Svi naši proizvodi napravljeni su uz poštivanje najvećih standarda kvalitete. Poslujemo u skladu sa strogim međunarodno priznatim certifikatima za upravljanje kvalitetom kao što su ISO, HACEP i Halal. Svi Klas proizvodi se transportiraju zahvaljujući posebnoj tehnologiji dubokog smrzavanja, zbog čega pekarski proizvodi imaju rok trajanja od godinu dana. Takve proizvode je potrebno samo dopeći u mini pekari i oni budu automatski svježi i topli. Zahvaljujući ovoj činjenici mi svoje proizvode plasiramo u više od 20 zemalja svijeta'', navodi Boris Brković, direktor kompanije Klas.  

Pored dnevnih kruhova koje Velepekara proizvodi, od kraja prošle godine započeta je proizvodnja novih skockanih kruhova, s rokom trajanja od 30 dana. Dnevni kapacitet proizvodnje Skockanih kruhova je između 15.000 i 20.000 komada.

Pored svih trgovina u BiH gdje se mogu naći Klas proizvodi, a od nedavno i kruhovi, iz kompanije Klas ističu da su posebno ponosni na svojih 30 dobro opskrbljenih maloprodajnih lanaca Bazar i Klas trgovina.

Kopirati
Drag cursor here to close