Super napitak!

Evo zašto bi kakao trebao postati vaš omiljeni večernji napitak

Zamislite da sjedite u toplini svog doma, zamotani u meku deku, dok u ruci držite mirisnu šalicu kakaa.
Lifestyle / Hrana | 29. 04. 2018. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvuči primamljivo, zar ne? Ako vam se sviđa ova ideja, nema razloga da kakao ne postane vaš omiljeni večernji napitak. Naš izbor je Dessert Chef, čokoladni proizvod visoke kvalitete koji objedinjuje najfinije sastojke kakaa. Osim što je ukusan, ima brojne zdravstvene dobrobiti o kojima pričamo u nastavku. 

1. Poboljšava raspoloženje 

Topli kakao ne samo da pridonosi fizičkom zdravlju, već ima i blagotvoran učinak na psihičko stanje. Ako se navečer osjećate napeto zbog stresa, šalica toplog kakaa može pomoći u opuštanju i osigurati bolji i kvalitetniji san.

2. Dobro utječe na mišiće nakon treninga

Stručnjaci ističu važnost kakaa u oporavku mišića, zbog čega se preporučuje konzumiranje šalice ovog napitka ili čokolade nakon vježbanja. Bogat proteinima i zdravim ugljikohidratima, kakao pomaže u regeneraciji mišića te brzo obnavlja energiju. U kombinaciji s mlijekom, kakao pomaže u nadoknadi elektrolita koji se gube tijekom fizičke aktivnosti.

3. Dobro utječe na pamćenje 

Osim slatkastog ukusa u kojem možete uživati, znajte da vam ovaj napitak pomaže kod boljeg pamćenja. Naime, kakao je bogat flavonoidima koji imaju pozitivan učinak na funkciju mozga. Osim što pomaže kod boljeg pamćenja, sprječava demenciju u starijoj dobi.

4. Stvara osjećaj sitosti te dobro utječe na regulaciju težine 

Svi mi s vremena na vrijeme,  u večernjim satima zalutamo u kuhinju, po par zalogaja omiljenog jela.  Loša stvar je što upravo to noćno grickanje loše utječe na našu težinu. Da bi ga izbjegli, radije popijte šalicu kakaa koji će vam pomoći stvoriti osjećaj sitosti. Osim što nećete posezati za dodatnim obrokom, izgledat ćete bolje. 

5. Štiti srce i krvne žile

Jeste li znali da je kakao koristan za stabilizaciju krvnog tlaka i jačanje krvnih žila? Samo jednom šalicom pred spavanje, smanjujete rizik od kardiovaskularnih bolesti te osiguravate svom tijelu sve potrebno za normalan rad. 

Za kraj

Nadamo se da će vam nakon svih ovih informacija, kakao postati omiljeni večernji napitak, te da ćete uživati u svakoj šalici. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close