Njam!

Jeste li spremni za preukusne čokoladne kremšnite?

Nakon što jednom probaš ovu verziju recepta, postoji velika šansa da će ti postati jedan od omiljenih kolača.
Lifestyle / Hrana | 08. 09. 2020. u 18:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sam spomen tradicionalnih kolača, mnogima će prvo na pamet pasti kremšnita. Prozračan i lagani kolač koji ima dvije verzije, favorit je velikom broju ljudi. 

U posljednje vrijeme sve su česti tradicionalni recepti s twistom, a takav se može pronaći na blogu The Wanderlust Sisters. Ono što je posebno u ovom receptu je to da je klasični šlag zamijenjen šlagom od kokosa, a krema od vanilije je ovog puta od čokolade. Nakon što jednom probaš ovu verziju, postoji velika šansa da će ti postati jedan od omiljenih kolača, piše Miss7.

Sastojci:

  • 500 grama lisnatog tijesta
  • 8 jaja
  • 15 dekagrama šećera u prahu
  • 20 dekagrama glatkog brašna
  • 25 dekagrama kristal šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1, 5 litra šećera pola litre vode
  • 15 dekagrama čokolade
  • pola litre šlaga od kokosa

Priprema:

  1. Lisnato tijesto prereži na pola, a zatim svaku polovicu izvaljaj u pravokutnik koji ćeš staviti na lim za pečenje koji si prethodno obložila papirom za pečenje. Prije pečenja, tijesto ispikaj vilicom, a kad dobije zlatnu boju izvadi ga iz pećnice te ostavi da se ohladi.
  2. Odvoji bjelanjke od žumanjaka te im dodaj šećer u prahu i izmiksaj dok ne dobiješ čvrsti snijeg, a zatim ga stavi u hladnjak.
  3. Žumanjke izmiksaj s kristal šećerom, vanilin šećerom te 300 mililitara mlijeka sve dok smjesa ne postane jednolična i glatka.
  4. U veći posudu ulij ostatak mlijeka i vodu koje ćeš kuhati na srednje jakoj vatri. Kad je ugrijano, a prije nego mlijeko zakipi, ulij smjesu od žumanjka te dobro promiješaj. Bitno je da u ovoj smjesi ne bude grudica te nakon što krene ključati, kuhaj ju još 10 minuta uz stalno miješanje.
  5. Nakon što završiš prethodni postupak, smjesu makni s vatre te joj dodaj čokoladu.
  6. U napravljenu smjesu pažljivo dodaj bjelanjak te ju nemoj puno miješati kako bi ostala lagana i prozračna.
  7. Na dno lima za pečenje ili posude u kojoj ćeš posluživati stavi jednu koru lisnatog tijesta te ga prelij kremom i ostavi u hladnjaku barem tri sata.
  8. Dok se krema i tijesto hlade, pripremi šlag od kokosa ili klasičan šlag kako piše na uputstvima te ga stavi na ohlađenu kremu.
  9. Preostalu koru lisnatog tijesta stavi na vrh te ju posipaj šećerom u prahu ili kakaom u prahu.
Kopirati
Drag cursor here to close