Siječanjska dijeta

Jeste li čuli za veganuary?

Prelazak na sasvim novi način prehrane nije lak, ali na vegansku prehranu ne treba gledati kao na odricanje već kao na proširivanje vidika.
Lifestyle / Hrana | 14. 01. 2021. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak nove godine obično je vrijeme kada donosimo odluke kojima bismo željeli usvojiti zdravije navike i promijeniti stil života. Neki u tome ustraju, neki odustanu nakon par tjedana ili mjeseci, no promjene su bolje i trajnije ako ih usvajamo postepeno.

Tako je britanska inicijativa Veganuary osmislila način kojim bi ljude motivirala na promjene prehrambenih navika.

S ciljem osvještavanja štetnih utjecaja mesne industrije na okoliš i klimatske promjene, ali i na zdravlje, članovi neprofitne organizacije Veganuary od 2014. pokrenuli su akciju kojom ljude potiču da u siječnju konzumiraju isključivo vegansku hranu – u nadi da će neki od njih trajno prijeći na veganstvo ili barem smanjiti udio mesa u svojoj svakodnevnoj prehrani. Prošle godine se toj inicijativi priključilo čak 400.000 ljudi diljem svijeta, a akciju su podržali i Joaquin Phoenix te Paul McCartney.

Prelazak na sasvim novi način prehrane nije lak, ali na vegansku prehranu ne treba gledati kao na odricanje već kao na proširivanje vidika. Ako želite isprobati nove recepte, novi stil života i testirati rezultate kakve bi ta promjena imala na vaš organizam, sad je idealno vrijeme. A ukoliko trebate inspiraciju za veganske delicije, otkrijte fantastične recepte u siječanjskom izdanju časopisa Elle.

Kopirati
Drag cursor here to close