Brzo, brzo

Jesi za Kinder bueno cheesecake?

Ako si u potrazi za brzim i jednostavnim desertom, a pritom obožavaš Kinder bueno i cheesecake, ovaj recept će te itekako razveseliti.
Lifestyle / Hrana | 02. 07. 2020. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kinder bueno cheescake - ne trebamo dalje ništa govoriti. Ako ipak treba još malo uvjeravanja - onda vas uvjeravamo da se za ovu tortu doista isplati potruditi. A zapravo se ne morate niti mnogo truditi - recept je jednostavan, a tortu ne trebate peći. Može li bolje?

Ako si u potrazi za brzim i jednostavnim desertom, a pritom obožavaš Kinder bueno i cheesecake, ovaj recept će te itekako razveseliti.

Pretpostavljaš, riječ je o čokoladnoj verziji klasičnog cheseecakea na kojega će malo tko ostati ravnodušan. Već ovaj vikend razveseli svoje ukućane ovom odličnom poslasticom.

Sastojci:

Za koru:

300 g Plazma keksa (ili Petit Beurre),

180 g maslaca

Za kremu:

700 g krem sira,

500 ml slatkog vrhnja,

 2 kremfixa, 

100 g čokolade za kuhanje,

150 g šećera u prahu,

1 želatina fix,

8 prutića Kinder bueno čokoladice

Postupak pripreme: 

  1. Odličnu koru koja se ne peče dobit ćeš tako da mljevene kekse pomiješaš s otopljenim maslacem i dobivenom kompaktnom smjesom ravnomjerno prekriješ dno kalupa za torte (preporučeni promjer je 24 centimetara).
  2. Za pripremu kreme potrebno je izmiksati sir s polovicom šećera, a drugu polovicu dodati smjesi od slatkog vrhnja (koje si prethodno istukla) i kremfixa.
  3. Otopi čokoladu i pomiješaj je s komadićima sitno nasjeckanog Kinder buena. Sve zajedno dodaj u smjesu od sira i šećera. U sve to dodaj i želatinu fix kako bi se smjesa dovoljno dobro stegnula, a potom pomiješaj tučeno slatko vrhnje.
  4. Dobivenu kremu prelij preko kore pa sve zajedno stavi u hladnjak na hlađenje.
  5. Svoj čokoladni cheesecake možeš ukrasiti po želji. Mi ti preporučujemo topljenu ili naribanu čokoladu, šlag i neizostavne kockice Kinder buena, prenosi 24.sata.hr.
Kopirati
Drag cursor here to close