Astrološki vodič

Jelovnik po horoskopu: Glavne osobine karaktera određuju ono što osoba voli na tanjuru

Sljedeći puta kad ne budete imali ideju za kasni ručak ili večeru, posegnite za astrološkim vodičem s receptima i vinima koji su upareni prema osobinama pojedinog znaka.
Lifestyle / Hrana | 30. 04. 2018. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nema puno filozofije: glavne osobine karaktera u pravilu određuju ono što osoba voli na tanjuru i ako to dobro uskladite, večera će biti pun pogodak.

Ovnovi žude za ljutim

Ponosnog ovna - prvi vatreni znak na zodijačkoj ljestvici - oduševiti jela s čilijem, umakom za roštilj ili češnjakom, ukratko – jela s ljutim okusom. Za kraj večeri ponudite mu čokoladni fondue, dakle opet snažan okus čokolade koja se topi u ustima.

Bikovima je bitan doživljaj

Bikovi uživaju u luksuzu i za njih hrana nije samo hrana, nego i emocionalno zadovoljstvo. Odličan izbor je sočni komad govedine. Meso pripremite što jednostavnije: bit će dovoljan odrezak koji ste lagano prepekli na žaru, začinjen s malo soli i papra te sokom od limuna, pišu 24sata.hr.

No, tajna je u tome da birate komad koji je prošaran s malo masnoće – bik to jednostavno obožava. Preporučujemo čašu Caberneta i svakako dodajte dekadentni čokoladni desert, bez toga obrok za bika nije potpun.

Blizanci uvijek biraju egzotično

Blizanci su odličan gost na večeri: šarmantni su i rado zabavljaju cijelo društvo, a po pitanju hrane u načelu nisu previše izbirljivi. Ipak, skloni su novinama, pa ih posebno oduševljavaju recepti i namirnice iz drugih krajeva svijeta. Na primjer, zalogajčići s mesom raka posuti sezamom, s wasabi sosom, bit će pun pogodak.

Svježi wasabi je sastojak umaka koji se koristi u elitnim restoranima i sushi barovima u Japanu. Po okusu podsjeća na hren i doslovno pali usta, a kako ga nije uvijek lako nabaviti, često se spravlja lažni umak – od hrena, majoneze i senfa. S tako ljutim okusom fino se slaže Pinot Gris, odnosno sivi Pinot.

Za Rakove samo lagano

Rakovi uživaju u intimnom, ugodnom okruženju i rado i sami pridonose stvaranju takve atmosfere za obiteljskom ili prijateljskom večerom. Nakon francuske juhe od luka, prepustite im mjesto na kauču s čašicom šerija, po mogućnosti od Grenache vrste grožđa s juga Španjolske.

Ako ne možete nabaviti taj, ne kupujte u supermarketima, jer mnoga slatka vina tog tipa sadrže visoku razinu natrija. Kao alternativu radije ponudite neki domaći suhi prošek.

Za Lavove - kavijar i curry

Vole raskoš i reflektore, pa stol ispunite namirnicama snažne, bogate arome. Na primjer, svinjski filet s povrćem i curryem. Čašu napunite Bordeauxom, a kad nestane vina, vjerojatno će zapjevati i zaplesati i hvaliti večeru danima.

Djevicama zdravo i hranjivo

Čistunac i prirodoslovac koji uživa u cjelovitoj i ekološki proizvedenoj hrani očekuje kvalitetu zalogaja. Zdjela zelene salate s piletinom, začinjena sokom od grejpa i suhim brusnicama, te čaša Rizlinga, odličan su izbor.

Vage i u tanjuru traže ravnotežu

Obožavaju slatko i uživaju u hrani sporo, promišljeno, istraživački, tražeći sklad i ravnotežu. Uparite fini gulaš sa suhim bijelim vinom, kao što je Burgundac bijeli. Desert: profiterole s tučenom kremom od kokosa i karameliziranim bananama.

Škorpioni - kraljevi okusa

Za njih je hrana čisti seks. Okus je tajna riječ, a odgovor je: mladi luk, roquefort sir, vlasac, češnjak, peršin, korijander i crno vino tipa Malbec. Ukratko: tanko rezane šnite kruške zapečene sa sirom i začinima.

Strijelci vole egzotiku

Svjetskim putnicima koji uživaju u egzotičnim namirnicama i teškom okusu poslužite marokanski Tagine (ragu koji krasi kombinacija slatko, ljuto, kiselkastog okusa), ili indijsko varivo. Sljubite s crnim vinom punog okusa.

Jarac voli salatu od maslačka

Odani tradiciji i kad je jelo u pitanju, jarci se drže domaćih jela koja su pripremale naše bake. Na primjer: restani krumpir s gorkim zeljem, odnosno – listovima maslačka. Vole vina s jakim okusom tanina, tipa Cabernet.

Vodenjaci cijene upečatljive namirnice

Vodenjaci su ukras svake večere jer se odlično snalaze u društvu. Radoznali su, ne i skloni avanturi. Vole dodatke koji mogu obilježiti obrok, pa su odličan desert za njih brownies s višnjama. Uz to ide čaša bijelog Albarina iz Španjolske.

Ribe cijene kreativnost

Definira ih ljubav prema svim vrstama plodova mora te velika kreativnost, pa jako cijene i lijepo posluženu hranu. Vole blaže okuse, pa je dobar prijedlog paella sa škampima i šafranom te mediteranska vina s manje tanina.

Kopirati
Drag cursor here to close