Za ručak

Isprobajte lažnu rižu s junetinom

Cvjetaču operite i odrežite listove i tvrde dijelove pa razdvojite na manje dijelove. Stavite ih u mikser pa kratko pulsirajte dok ne postanu mrvičasti.
Lifestyle / Hrana | 01. 03. 2021. u 08:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za lažnu rižu koja ne deblja sve što trebate napraviti je postepeno miksati cvjetaču dok ne dobijete mrvičastu smjesu sličnu riži. Jedino na što treba pripaziti da se zaustavite kad je najbolje, odnosno prestane miksati prije nego što se cvjetača pretvori u kašu.

Nakon toga je možete pržiti na tavi, kuhati na pari ili u mikrovalnoj pećnici, kombinirati s ribom, mesom i umacima, dodavati u juhe ili variva ili njome puniti povrće.

Sastojci za lažnu rižu s povrćem i mesom iz woka:

1 glavica cvjetače
Manji komad celera
1 mladi luk
1 veća mrkva
1-2 žličice češnjaka u granulama
2 žlice sojinog umaka
2 žličice kurkume
350 g junetine

Marinada:

2 žlice sojina umaka
Mirin ili jabučni ocat
sezamovo ulje

Priprema:

1. Meso narežite na kockice veličine zalogaja pa im dodajte umak od soje, sezamovo ulje i ocat. Sve dobro izmiješajte i ostavite oko pola sata u hladnjaku.

2. Cvjetaču operite i odrežite listove i tvrde dijelove pa razdvojite na manje dijelove. Stavite ih u mikser pa kratko pulsirajte dok ne postanu mrvičasti. Popržite cvjetaču na tavi, oko 5 minuta uz miješanje.

3. Mrkvu i celer narežite na štapiće, a mladi luk na kolutiće. Zagrijte wok.

4. Meso izvadite iz marinade i popržite ga na tavi pa izvadite na tanjur. Ispržite mrkvu, celer i luk pa vratite meso i dodajte cvjetaču.

5. Pomiješajte sojin umak, češnjak i kurkumu te dolijte oko 1,5 dl vode i ulijte u tavu. Kratko pržite pa poslužite, piše Punkufer.

Kopirati
Drag cursor here to close