Naranča

Isprobaj najlakši i najukusniji voćni kolač savršen za ljeto

Ovaj sočni biskvit od naranče idealno je osvježenje, a ostaje sočan i do nekoliko dana.
Lifestyle / Hrana | 28. 07. 2020. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom vrućih ljetnih dana najmanje što želimo je provoditi sate i sate u kuhinji. Ipak, to ne znači da ne želimo pojesti nešto fino i slatko. Baš zato su brzi i jednostavni recepti uvijek dobro rješenje - u samo nekoliko minuta mogu se napraviti fantastični deserti, a jedan takav recept donosimo ti u nastavku.

Ovaj sočni biskvit od naranče idealno je osvježenje, a ostaje sočan i do nekoliko dana. Za pripremu ti je potrebno samo 15-ak minuta, a sve namirnice sigurno imaš u kuhinji.

Trebat će ti: 4 jaja 1 šalica šećera (ako voliš slađe, možeš staviti 1,5 šalicu) 1 žličica vanilin šećera 2 šalice glatkog brašna 4 žličice praška za pecivo pola žličice soli pola šalice ulja pola šalice Vindi 100% juicea od naranče, piše miss7.

Priprema:

Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto umuti mikserom. U zasebnoj posudi pomiješaj ostale suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo i sol). Smjesi od jaja i šećera dodaj suhe sastojke, ulje i juice od naranče. Kad sve sastojke sjediniš mikserom, ulij smjesu u prethodno namašćeni i pobrašnjeni kalup za kolače. Smjesu stavi u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i peci 40 minuta. Ako ti biskvit previše počne tamnjeti, prekrij ga aluminijskom folijom i tako ga peci do kraja.

Savjet više:

Ovaj kolač možeš preliti i jednostavnom šećernom glazurom. Pomiješaj 80 g šećera u prahu s dvije-tri žlice juicea od naranče. Miješaj šećer i juice dok ne dobiješ homogenu smjesu, kojom ćeš preliti kolač kad se malo ohladi. Kad se glazura stisne, tvoj desert spreman je za rezanje.

Kopirati
Drag cursor here to close